Svenska
Blog
Världens vackraste bil

Världens vackraste bil

Skrivet av Petter den 18 november 2006 kl 03:42

Jag har funderat ett bra tag nu, drygt ett år. Vägt många bilar mot varandra, granskat former och debatterat med min egen tjurighet. Men nu är jag klar. Nu har jag äntigen kommit överrens med mig själv om vilken som är världens vackraste bil, någonsin.

Och här är den: Lamborghini Miura. Från 1966.

Ferruccio Lamborghini hette en liten italiensk gubbe som tillverkade och sålde traktorer. Han blev rik, köpte en Ferrari i slutet på femtiotalet och hittade snabbt ett par tydliga missar med sin röda sportbil. Eftersom en annan liten italiesk gubbe vid namn Enzo Ferrari bara bodde en halvmil bort körde Ferruccio dit en dag för att berätta för Enzo vad han tyckte om sin Ferrari och vad som kunde förbättras. När Enzo Ferrari fick göra vad Ferruccio Lamborghini tyckte om hans bil svarade han att han aldrig skulle ta emot råd om bilbyggande från en traktorförsäljare. Ferruccio Lamborghinis ilska från den avspisningen sägs ha varit orsaken till varför han kastade sig in i bilbranschen och startade upp tillverkningen av Lamborghini sportbilar.

Om detta är 100% sanning eller en påspädd skröna vet jag inte. Hur som helst är det en härlig liten historia som jag blir glad av att tänka på. För om jag hade pengarna skulle jag välja en Lamborghini före en Ferrari - vilken dag som helst.

HQ