Svenska
Blog

Tony måste nog inte flytta

Skrivet av Petter den 26 maj 2007 kl 14:49

Det kan svänga snabbt, under ytan. Igår dominerade svarthajen Tony akvariet och sressade påffarna och tigerfisken så till den milda grad att de såg ut att nästan explodera.

Idag är det ombytta roller. Påfågelfiskarna Jonny, Sonny, Conny och Tommy har uppenbarligen spenderat natten med att mobbas tillbaka och därmed satt den minst fem gånger så stora svarthajen Tony i sån respekt att han nu parkerat bakom växterna i akvariets västra del,och vägrar komma fram. Istället lever påfåglarna och tigerfisken Heidi nu loppen i karets mitt, äter allt de får tag på och är sådär trivsamt gladlynta och väldigt nyfikna.

Nyss var det matdags, och påffarna åt som fullstora karlar, alla fyra. De gillar traditionella flingor bäst, vanlig fiskmat that is. Och de äter gärna flingorna ur min hand, redan. Detta medan tigerfisken föredrar de frysta mygglarver som jag matar Glenn Hysén och Glenn Close med (när de gifter sig kommer båda att heta Glenn Hysén, hahahaha!).

Glenn och Glenn ser ut att trivas, och har inte brytt sig ett dugg om bråket/revirpinkningen mellan Tony och påffarna. Istället har de båda hittat en upplyst men ändå tillbakadragen plats på den stora rotens topp där de ligger under ett gäng java-plant-blad och jäser efter dagens middagsstund.

Tony åt ingenting idag, han ser bara gruvligt nervös och skärrad ut. Samtidigt är Ölkorv nowhere to be found, spårlöst försvunnen. Kan det vara så att han ätits upp av Tony under natten, eller har han rymt ur akvariet precis som Julkorv gjorde? Jag har ingen aning, men jag kan i varje fall inte hitta honom.

Just nu ligger tigerfisken och leker med det strömmande vattnet som sprutas ur utblåset från den externa filterpumpen. Det märks att hon är van vid strömt vatten då hon ligger och vilar i strömmen medan han ändå kämpar för att inte sköljas med och hamna i bortkanten av akvariet. För strömmen är stark, jag har Fluvals största externa filter som pumpar runt tre ton vatten/dygn, och växterna som står bredvid utblåset svajar som buskar i snålblåsten. Tigerfisken Heidi gillar det mer än växterna, i presume.

Som det ser ut nu kommer Tony inte att måsta flytta, nu ser alla nämligen ut att må bra, och leva i total harmoni. Men saker kan ändras bara över en natt under ytan, det vet jag mycket väl.

Tony måste nog inte flytta

Tony har (nästan) slutat helt med att jaga de mindre fiskarna nu och tar det mest lugnt. Problemet "arg svarthaj" är därmed förmodligen löst. Däremot har ett nytt problem uppstått i Petters akvarium, pansarålen Ölkorv saknas... var kan han vara?

HQ