Svenska
Blog

Ny invånare under ytan

Skrivet av Petter den 29 maj 2007 kl 17:38

Det här är Ruda, ny invånare i mitt akvarium. Han släpptes ned idag, och är en typ av vändmal. Han är mörkgrå, med blått skimmer, svartprickig och med vad som ser ut som en barrfri grankvist stickandes ur munnen. Han är cirka 14 cm lång, och hans uppgift är att städa och hålla rent efter de andra slarvpellarna.

Ruda är alltså en fredlig fisk. Men hans nya hem har visat sig vara mindre fredligt än vad jag kanske hade tänkt/trott. Svarthajen Tony är nämligen långt ifrån glad över den nya hyresgästen och har den senaste timmen inte gjort särskilt mycket annat än att jaga Ruda och försökt bita honom. Tony har dock nästan inga tänder (alls) och Ruda verkar ta det hela med en klackspark, men vem vet, kanske är kombinationen Ruda-Tony ingen bra sådan. Tiden för helt enkelt utvisa huruvida det var så eller inte.

Tony är överhuvudtaget riktigt jävlig idag, pigg som en mört och ute efter alla andra invånarna i akvariet. När han inte jagat påffarna har han under dagen simmat efter tigerfisken, som skjuten ur en kanon.

På torsdag kommer bamsefisken AB® (från göteborg) och vi får då hoppas att han kan sätta stygg-Tony på plats, en gång för alla.

Ny invånare under ytan

Ruda heter Petters senaste fisk, och är en vändmal. På bilden syns det hur svarthajen Tony precis är på väg att attackera. Turligt nog har dock Tony inte en enda tand i hela truten...

HQ