Svenska
Blog
Mycket creepy...

Mycket creepy...

Skrivet av Petter den 31 maj 2007 kl 14:12

Jag köpte en skiva idag, i en skivbutik. Och det var inte igår. Gick över till iTunes Musicstore snart två år sedan och har sedan dess knappt varit inne i en skivaffär.

Jag köpte Fiction Plane, deras nya skiva; "Left Side of the Brain". Jag impulsköpte utan att någonsin ha hört en endaste låt av dem. Varför? Sting har själv valt dem (just dem) som förband till The Police stora återföreningsturné i sommar. Och då måste ju bandet rocka, såklart. The Police är utomjordiskt superbäst, och har så alltid varit, och deras förband vill jag såklart också lyssna in mig på. Jag ska ju, som jag tidigare skrivit, givetvis se Police spela i Globen i augusti.

Slängde i "Left Side of the Brain" i redaktionens stereo för en halvtimme sedan. Och mitt första intryck är: veeeery creepy! Fiction Plane låter nästan exakt som The Police och sångaren Joe Sumner (som också spelar bas, samma bas som Sting allltid använt, och han spelar med fingrarna, precis som Sting alltid gjort). Låten "Two Sisters" är superb, men den låter nästan för mycket som om det varit en gammal Police-låt.

Och NU fick jag precis reda på att sångaren i Fiction Plane är Stings egen son. Hahaha... roligt.

HQ