Svenska
Blog

Sommargotta 2007

Skrivet av Petter den 24 juni 2007 kl 17:46

Jag kommer snart att väga lika mycket som Bengt, Martin, Jesper och Emil tillsammans. Å andra sidan är det knappt 200 kombinerade kilon vi snackar om där (små, spröda spelnördar med väl tilltagen ansiktsbehåring) men ändå, 200 kg arg chefredaktör viftar man inte bort i första taget. Eller?

Orsaken till denna plötsliga och smått oroväckande snabba viktökning är allt smaskigt jag stoppar i mig nu under semestern. För det är ingen riktig hejd på hur mycket flott, fett, salt och socker denna ryggskadade tantfarbror får ned i magsäcken under en vanlig sommardag... ingen hejd.

Godast just nu är Hälsinge Charkens hängmörade kalvfilé. Den grillade jag och frugan igår (sjuk överkurs, men ändå) efter att ha marinerat dem med peppar, lite olja och flytande honung någon timme) och maken till himmelsk anrättning får man leta länge efter.

Näst godast är faktiskt McDonalds Solero Sundae-glass. Helst fantastiskt bra. Jag har ätit cirka 90 stycken redan, och hoppas kunna klämma ned minst tio till under morgondagen.

På plats tre kommer Fanta Citron, världens bästa läskeblask som tyvärr inte säljs i Sverige längre. Jag smugglade dock hem en bunt flaskor från Turkiet som jag precis druckit upp nu, fantastiskt bra läsk. Coca-Cola Drycker - please, börja sälja denna himmelska dryck här i Sverige igen, jag ber er på mina bara knän!

På fjärde plats rankar jag GB Glassen Magnum Strawberry White. jag brukar vanligtvis fnysa åt vit choklad (smakar alltid illa) men i fallet Magnum Strawberry White funkar det perfekt som en kontrast till den syrliga jordgubbs-yoghurt-glassen. I löve it.

Femte plats: Doritos (Nacho Cheese). Världens bästa chips. Punkt slut.

På sjätteplats har vi pinnglassen Super Flyer från Diplom Is. Bästa lakritsglassen på tio år, minst. Nogger Black smakar som träsk i jämförelse.

På en välförtjänst sjundeplats ser vi min egen dundersura citronlemonad. Perfekt kylning till varma sommar-torsos och torra halsar. Såhär gör du den: köp sex citroner. Skala en av dem och koka upp skalet i lite över en liter vatten tillsammans med en näve socker. När det väl kokat upp kan du sila bort skalen och sätta kastrullen i frysen en halvtimme. Efter det gäller det att ta fram citruspressen och pressa de andra fem citronerna.

Slå sedan citronsaften från de pressade frukterna i en stor tillbringare, fyll på med den kylda lagen (som du kokade upp och sedan ställde i frysen) och så mycket iskallt vatten du får plats med i din tillbringare. Tillsätt ett par nävar socker samt trettio isbitar och ställ sedan hela rasket längst in i kylskåpet i minst två timmar innan du avnjuter den. Häpp! Nu har du enkelt och smidigt gjort världens godaste citronsaft.

Sommargotta 2007

Kom igeeeeeen nu Coca-Cola Drycker Sverige, ta tillbaka Fanta Lemon till ert svenska sortiment. Det är världens bästa läsk.

HQ