Svenska
Blog

Jimmy äter min värld

Skrivet av Petter den 6 oktober 2007 kl 18:17

Amazon är kungar. Igår fick jag min sedan länge förbeställda "Chase This Light"-skiva. Nya plattan med ett av världens bästa band; Jimmy Eat World.

Tack Amazon, ni rockar! Skivan släpps inte förrän om en vecka, döm om min förvåning då jag igår rev upp posten i vanlig ordning och där hittade en ljuvlig bit plast innehållande Jimmys 13 nya, sjukt efterlängtade, låtar.

"Chase This Light" är Jimmy Eat Worlds tredje studioplatta och jag har längtat som besatt efter den. Förra skivan "Futures" var på alla tänkbara sätt en värdig uppföljare till den hysteriskt bejublade debuten "Bleed American".

Singeln från "Chase This Light" (Big Casino) släpptes för allmän genomlyssning för en dryg månad sedan. Och där skvallrades det om en bombastisk, energisk och extremt melodisk skiva proppad med kvaliteter. Och om något, så är det just det bombastiska som enklast beskriver "Chase This Light".

Jimmys arrangemang är större än någonsin, deras rytmer tyngre och melodierna mer välproducerade. Utan att för den skull frångå deras fantastiska grundrecept lyckas Jimmy Eat World fortsätta att utvecklas. Och med "Chase This Light" bevisar de återigen hur överlägsna de är all konkurrens i den hysteria-populära collegerock-genren.

"Chase This Light" är en superb skiva. Den tredje superba skivan som bandet släppt. Och Jimmy äter upp hela min värld.

http://www.youtube.com/watch?v=czgA3_l9EP4

Jimmy äter min värld

Jim Adkins, Tom Linton och Rick Burch i Jimmy Eat World (Zach Lind saknas på bilden) åker minibuss...

HQ