Svenska
Blog
My Fighting Life

My Fighting Life

Skrivet av Petter den 7 april 2008 kl 11:23

Jag fyllde år för ett par veckor sedan, och fick en riktigt grym present av de andra på redaktionen. Självbiografin "My Fighting Life" av UFC-legenden Chuck "The Iceman" Lidell.

Jag har läst den nu, och tänkte tipsa om en rätt slarvigt skriven, bitvis sjukt ointressant bok av en person som framstår som självupptagen och dryg... men som är proppad av tokcool info om UFC som organisation och om MMA-världen rent allmänt.

Chuck Lidell blev av med sitt världsmästarbälte ifjol i matchen mot Pride-slaktaren Rampage Jackson. Innan dess hade han vunnit sju raka fighter och bland annat straffat snackpåsen Tito Ortiz enorma huvud två gånger. Kapitlen i "My Fighting Life" som handlar om Tito, är sprängfyllda med avsky.

Chuck skräder inte orden då han kallar Ortiz för en "chump", "idiot" eller "fucking asshole". Han tar det heller inte särskilt försiktigt då han beskriver hans matcher mot Ortiz som promenadsegrar eller målar upp en bild av Tito som en "looser som inte tål stryk".

Hårda bud, i Mellerud. Gillar du UFC och är genuint intresserad av vad som händer bakom kulisserna; köp den här boken. Läs den. Samla på dig mer vetskap om världens just nu snabbast växande sport.

HQ