Svenska
Blog

Privatisera sjukvården

Skrivet av Petter den 10 april 2008 kl 12:49

Jag må låta som en bitter moderat nu, eller som en onödigt åsiktsfrisk sjukling med ena benet i graven... men låt gå då isåfall, för jag drömmer om en helt privatiserad svensk sjukvård.

Här hemma, i Västeuropa och i Kanada står den skattefinansierade offentliga sektorn i huvudsak för sjukvårdskostnaderna, medan i USA täcks en stor del av privata försäkringar. Det är så jag vill ha det istället. Please make it happen moderaterna, innan ni ersätts av bidragstokiga socialdemokrater igen efter nästa val.

"Svensk sjukvård är fantastisk" säger många. Jag håller inte med. Svensk sjukvård är knappast världssämst, men heller inget jag någonsin skulle applådera. Idag, har försökt få tag i min läkare igen, för att få mer muskelavslapnande och anti-inflammatorisk medicin utskriven - för min ryggskada. But no luck. Nejdå, nejdå. Ingen chans. Jag har försökt i en vecka nu, och missar telefontiden varje gång, för att den ändras från dag till dag, och sträcker sig till imponerande 40 minuter/dag.

Igår var det upptaget hela telefontiden, och då kom jag aldrig fram. Helkört. No dice. Idag missade jag tiden precis, och får nu vänta till tisdag nästa vecka då de öppnar mottagningen på "ortopeden" igen.

Jag försökte idag ringa jouren, men de sade "är det akut? Inte? Ja-men då får du ju vänta till tisdag snälla du!".

Varför då? För att jag betalar massor i skatt varje år? För att jag har ont som en hund och vill betala dyra pengar för piller som kan lindra smärtan?

In med privata sjukhus, läkare på konstant jour, sjukförsäkring som täcker allt, en värld där begreppet "service minded" utgör grundstommen i en tuff konkurrensbild. En värld där man slipper känna sig jobbig för att man försöker få tag i sin läkare.

Privatisera sjukvården

"You saanh of a bitch! -How aaah youu?"

HQ