Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Jag gör enbart smashburgers numer

Skrivet av Petter den 11 augusti 2017 kl 11:59

Det var ett par av er läsare som skickade in brev under förra (och förrförra) veckan med nyfikna frågor på huruvida mitt envist fanatiska hamburgerlabbande där från 2010-2013 hade fortsatt utvecklats eller stagnerat (?). Och ja, jag har ju inte bloggat särskilt mycket om burgare (alls) de senaste fem åren eftersom jag tyckte att jag nådde en tillräckligt hög nivå där under mina hundratals timmar i köket under de åren, och efter alla burgarbesök på alla de där matställena i USA kände jag mig redo att hoppa på en ny maträtt (vilket jag gjorde). Men givetvis äter jag fortfarande regelbundet burgare och visst har jag hittat lite nya vägar gällande mina hemlagade varianter.

Största skillnaden är att jag nu finmaler mitt kött istället för att grovmala det. Jag tycker inte att den "luftighet" man vinner på att mala det grovt är tillräckligt viktig för att riskera att få med bitar av senor i mina biffar. Sen vill jag inte heller ha den där ultraporösa konsistensen, längre. Istället kör jag uteslutande smashburgers med hjälp av en egendesignad smashare som min gode vän Knet smitt av rostfritt stål, åt mig. Den påminner väldigt mycket av verktyget som burgarkedjan Smash Burger använder sig av (USA).

Vidare har jag börjat äta mycket pepparmajjo på mina burgare. Suuuuperenkelt och svingott. Jag brukar lägga in rödlök också samt använda mig av Garants Burger Cheddar... Den anser jag vara bäst, idag. Garants Brioche Buns är fortfarande överlägsna - också. Enligt mig. Finns inga köpebröd i hela landet som klår de buns:en. Ica Kvantum här i Östersund har dessutom börjat kränga hängmörad bringa, vilket är perfekt. 80% högrev och 20% bringa är en bra mix, för mig. Det har jag malt några gånger på slutet och älskar den extra starka "köttsmaken" som bringan tillför.