Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

En riktigt bra kniv för 379 kronor

Skrivet av Petter den 13 september 2017 kl 20:15

Det har blivit många väldigt dyra knivar här i bloggen den senaste månaden och ett par av er har önskat ett par tips som innefattar budgetknivar, vilket jag lagt tid på, på slutet. För det finns billiga knivar som är riktigt bra, särskilt om man inte räds de mer obskyra märkena. Den bästa jag hittills stött på stavas Sunnecko 8" Chef's Knife som jag köpte från Kina (på Ebay). 379 kronor (frakten var gratis) betalade jag och kan ärligt talat säga att den här kniven utklassar exempelvis Global G-2 (som kostar 1200 spänn) eller Anders/Petter-knivarna som Cervera säljer.

Bladet beskrivs som ett damascus-stål i Ebay-annonsen men det är falskt. Istället handlar detta om ett VG10-stål som laser-etsats för att få den där speciella looken som riktigt vackra damascus-knivar bär. Men ja, det spelar ingen roll eftersom VG10 mycket väl kan vara det bästa stålet i världen att göra knivar av, om man väger in detaljer som rosttröghet och underhåll, också (och inte bara ren skärförmåga). Handtaget är dessutom finfint slipat, superergonomiskt och gjort i 100% zebraträ med ett urskönt bolster och klockren balans.

Sammanfattningsvis så har jag aldrig hittat en kockkniv av den här grymma kvaliteten för detta larvigt låga pris, vilket gör att jag såklart rekommenderar den varmt. Jag har under mina veckor med denna Kina-kniv i näven slipat den två varv på våtstenarna och fått upp en riktigt fin egg som håller bra och är mycket trevlig att jobba med.

En riktigt bra kniv för 379 kronor

Trotsa normen, skippa Cervera och köp en Kina-kniv på Ebay istället. Du får mycket mer för pengarna (i just dettas fallet - åtminstone).

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus