Svenska
Blog

Razer Phone är djupt, djupt erotisk

Skrivet av Petter den 14 november 2017 kl 10:22

Ja-jösses... Vilken telefon! Jag är lite chockad, faktiskt. För detta är bättre än Samsung och bättre än LG samt HTC, i min värld. Kanske till och med mycket bättre. Razer Phone släpps på fredag och efter 48 timmar tillsammans med gamingmus-tillverkarens första mobiltelefon är jag (nästan) redo att överge min Iphone 8 Plus. Till att börja med älskar jag formen på den, som påminner väldigt mycket om Sony XA1. Kantig men inte för kantig, snarare urläckert minimalistisk och byggt av mörk/mörkgrå alu som känns härligt lyxigt i näven. Jag älskar on-knapen som också fungerar som en fingeravtrycksläsare, också. Den har en klockrent taktil känsla och fungerar perfekt, såhär långt. Sen har vi det här men skärmen, som förtrollar. Jag har, inklusive skärmen i Iphone X aldrig sett bättre, i en mobiltelefon, i mitt liv.

Igzo LCD:n körs i 1440 x 2560 och i 120 Hz vilket gör stor skillnad. Dubbelt så hög bilduppdateringsfrekvens än i så gott som allt annat på marknaden gör ju att Android äntligen blivit av med den där lite "hackiga" känslan när man scrollar som alltid gjort att jag föredragit Iphone och iOS. På Razer Phone känns det som att swajpa och scrolla i smör. Rumstempererat smör. Det bara glider, och jag njuter. Likt en vansinnig människa (som älskar smör). Ännu bättre är batteritiden som med enkelhet skåpar ut Iphone 8 Plus samt Samsung Galaxy 8. Jag har inte ens laddat den än, och har gott om stret (jämtländska för "ström") kvar i den svartmatta Razer-knulen.

En annan aspekt av denna telefon som verkligen imponerar är faktiskt ljudet. Ljudkvaliteten och den volym som den kan prestera. Jag trodde mest att THX + Dolby Atmos-snacket var marknadsföringsgoja men det fanns substans bakom Razers skryt, helt klart. Ljudet är ju vare sig THX-klassat eller har någon slags Atmos-kapacitet (långt ifrån) men å andra sidan låter denna mobil bättre än allt jag hört från HTC, LG, Google, Huaweyuaway, Samsung samt Apple.

Razer Phone är djupt, djupt erotisk

Ja, den är lite dammig. Jag såg det först efter att jag fotat den.

HQ