Svenska
Blog
UFC 218: Holloway vs Aldo 2

UFC 218: Holloway vs Aldo 2

Skrivet av Petter den 1 december 2017 kl 11:23

Imorrn-natt smäller det... Igen. Storgala, pay-per-view-smisk, big time! Och jag är naturligtvis hur taggad som helst - detta eftersom matchkortet är proppsmockat med smarriga fighter. UFC 218: Holloway vs Aldo 2 ser helt enkelt svinbra ut såhär på förhand och i vanlig ordning har jag tippat lite. Here goes nathink!

Max Holloway vs José Aldo
Första fighten mellan dessa herrar (när Aldo var champ och Max var Interim champ) var brutalt bra. José vann de två första ronderna medan Holloway slog tillbaka i tredje, och bankade vettet ur den gamle mästaren. På lördagnatt kommer Max att starta starkare och dominera Aldo med grymt bra press och superb striking. Jag tippar Holloway på teknisk knock i andra ronden. Efter det går José i pension.

Alistair Overeem vs Francis Ngannou / Intervju
Jag älskar Overreem, har gjort sedan Pride-eran och hoppas i allra högsta grad att han kan täppa till truten på nykomlingen Francis. Jag tror dock inte att det kommer att ske. Inte ens nära. Istället kommer den minst sagt hårtslående Ngannou att knocka Alistair redan i den första ronden. Han slår alldeles, alldeles för hårt och är alldeles för hungrig (och ruskig).

Henry Cejudo vs Sergio Pettis / Intervju
Cejudos knock av Wilson Reis var brutal och ett tydligt bevis på att den gamle OS-medaljören (brottning) verkligen jobbat hårt på sin boxning sedan den snöpliga förlusten mot DJ. På lördag vinner han över Pettis Jr tack vare brutal brottning, dock. Henry kommer att pressa, forcera och knäcka Pettis som inte har nära på lika briljant grappling som Cejudo.

Eddie Alvarez vs Justin Gaethje / Intervju
Nattens mest intressanta match på förhand är enligt mig denna. Två vildsinta old school-sluggers som inte bryr sig för fem öre om de slaktar tre miljoner hjärnceller under en enda fight - som kommer att mötas i mitten av buren och bara slunga knytnävar mor varandras hakor. Vinner gör Justin via knock. Alvarez haka är bättre nu än vad den var i Bellator, men han är lite för långsam här och fortfarande inte lika tålig som Gaethje.

Charles Oliveira vs Paul Felder
Oliviera är brutal på marken och skulle kunna "submitta" Felder på 1,4 sekunder om detta enbart var en grapplingmatch. Men det är det ju inte... Och just därför kommer Felder att knäcka Charlie tidigt via sin överlägsna kickboxning.

Vilka tror du kommer att vinna under UFC 218: Holloway vs Aldo 2? The MMA Beat pratar igenom matchkortet.

HQ