Svenska

Samlandets tid är förbi

Hej alla barn, nu är det barnprogram. Nu får det lov att vara slut, och flera av mina grejer ska ut.

Genom åren så hinner de flesta av oss införskaffa en hel del saker, ibland ganska nödvändiga, men inte helt sällan sådana som inte fyller någon funktion, utan något som man bara köper för att mätta ens egna begär.

Jag har varit lite av den som samlat på mig en del grejer. Lite allt möjligt faktiskt, men just nu ska vi fokusera oss på det spelrelaterade. I spelväg så har jag samlat på exempelvis toys to life (i mitt fall Lego Dimensions), enklare samlarutgåvor, men även sånt som är limiterat till 500, 1000 eller 1500 exemplar i hela världen. En del importerat från USA, bara för att göra det extra krångligt för sig.

Men varför har jag egentligen köpt dessa saker? Jag vet inte. Har funderat en del kring det den senaste tiden, men inte kommit fram till någon bra svar. Vill gärna kunna säga "för att den är cool". Eller som tidigare nämnt, för att mätta mitt ha-begär. Men det är svårt att rättfärdiga det när merparten (läs: i stort sett allt) ligger kvar i sina originalförpackningar, vissa har aldrig ens blivit öppnade, så det skulle lika gärna kunna ligga en hög med tegelstenar i lådan. Så hittills så har det kostat mer än det smakat.

Jag läste en tänkvärd grej på internet, att det man inte använt de senaste 90 dagarna, och inte kommer att använda de kommande 90 dagarna (säsongsbetonade saker undantaget), är saker man lika gärna kan skänka bort/sälja, för det kommer förmodligen inte användas de kommande 10 åren heller.

Så nu står jag här, vid ett vägskäl, för säkert hundrade gången, och har nu slagit fast att jag ska göra mig av med mina saker. Inte allt, men en del.
Om jag kommer att sakna grejerna? Kanske. Jag vet faktiskt inte, det har hittills som sagt bara varit kartonger som står och tar plats i förrådet. Då känner jag att det är bättre att sälja, så att någon som faktiskt kommer att ha sakerna framme tar del av dessa.
Men det tar ändå emot, så vi får se. Kanske blir en tvåhundrade gång innan jag faktiskt säljer nåt. Den som lever får se, som det så fint heter.

Samlandets tid är förbi

Några av de grejerna som bara tar plats. Snart i ett boende nära dig. Kanske.

HQ