Svenska
Blog

Fast & Furious 7 är värd en Oscar

Kan innehålla spoilers så läs på egen risk.

Var nyligen och såg Fast & Furious 7 på bio. Hur dålig kunde filmen vara om kunggubben Jason Statham var med liksom? Om det hade funnits en kategori "Bästa pucko-macho-action" på Oscarsgalan så hade FF7 varit given en nominering, precis som Vin Diesel anser. Även om filmen tog död på en och annan hjärncell så var den fantastiskt adrenalinstint underhållande från början till slut, trots vissa pinsamt overkliga scener som fick en att vrida på sig i biofåtöljen och skratta lite ursäktande.

Positiva ljusglimtar var att Thai (Tie) Fightern Tony Jaa (Ong Bak, Protector, mm) var med och fick glänsa, men även MMA-stjärnan Ronda Rousey (sedd i Expendables 3) fick vara med och sparka rumpa, även om hennes insats bleknade i jämförelse med Tony (som agerar som en Jediriddare).

Med Paul Walker avliden (R.I.P.) så känns det skönt att serien fick avsluta (?) med fanan i topp efter den rätt usla sjätte delen. Den sjunde delen kändes nästan som en Expendablesfilm med så många nya och gamla actionstjärnor i en och samma film.

Jag satt dock och höll på Statham genom hela filmen när det vankades stjärtsmisk. Han är ordet "badass" personifierad.

Fast & Furious 7 är värd en Oscar

- You thought this was gonna be a street fight?

HQ