Svenska
Jag älskar inte Gears of War 2.

Jag älskar inte Gears of War 2.

Skrivet av Roberty den 10 september 2009 kl 21:18

Jag inhandlade Gears of War 2 för ca 2 månader sen. Då hade jag höga förväntningar och ärligt talat så såg jag framemot att en gång till få uppleva liknande klassiker som striden i Marcus hus, den kusliga emulsionsfabriken och striderna på tåget.

Det är smått lustigt hur spel kan vara så lika ändå så olika.

När jag körde igenom min första kampanj med Marcus Fenix och co så kände jag ärligt talat som om man hade glömt bort vad som var så bra med Gears of War. Det som jag minnes framför allt ifrån 1, som också belönades med 10/10, var hur man verkligen kände att Locust invaderade Sera och hur man bara försökte göra allt i sin makt för att stoppa dem. Det sistnämnda har man inte glömt borta hemma hos Epic och fram till den allra sista striden har man fortfarande inte riktigt koll på hur man ska stoppa Locust.

"Gears of War 2 is bigger, better and more badass.".

Jag håller med alla punkter i Cliff Blezinskis kända uttal, men jag vet inte om jag gillar det mer. Visst, Lancern är mycket bättre, spelet är mer buggfritt, men jag vet inte om spelet är bättre för det. Gears 1 hade vackra miljöer och omgivningarna var det som lockade, men i Gears 2 är allt bara smutsigt. Rått och smutsigt. I don't like. Förut invaderades man och man höll sig undan uppe på jorden. Nu är man bara nere i en stor, stinkande och rutten underjord och mysfaktor är bara noll. Jag vet att Gears of War inte är mysigt, men vem kan fan glömma känslan i Fenix-huset och när man igen kom upp till ytan från emulsionsfabriken? Det var mysigt i mina ögon.

Online är dock Gears of War 2 lite bättre än ettan, men oavsett vilket av de två spelen man lirade, är onlineläget mest märkligt. I tvåan har man förvisso förbättrat allt, men jag gillar tamigfan inte hur striden ibland slutar med shotgun brawl. Iallafall var det onlineläget i ettan, men i tvåan har man faktiskt en rimlig chans att klara sig med Lancern. Motorsågen kommer i spel som vanligt, men att skjuta är lika effektivt i mina ögon.

Sammanfattningsvis är Gears of War 2 sämre i mina ögon rent spelmässigt, men allt innehåll är ändå bättre än ettan.

Så vad tycker ni?

HQ