Svenska
Blog

Vi fysiska handikappade håller på att bli bortglömda.

Jag börjar med att säga att jag brukar försöka hålla mig borta från politiska diskussioner på internet för inget vettigt kommer fram ändå. Se det här mer som en informationsblogg. Men i flera år nu så har vi fysiska handikappade förlorat mer och mer hjälp och stöd. Jag sitter i rullstol och har svårt med tunga luft och riskerar att skada mig. För nu snart 6 år sedan så tog försäkringskassan ifrån mig min assistans och 6 år senare så kämpar jag fortfarande och har vunnit i kammarrätten att jag har rätt till assistans men de kommunen och försäkringskassan fortsätter att neka mig hjälpen. Jag har blivit erbjuden hemtjänst och ledagare men ska jag behöva anpassa hela mitt liv efter när de har tid. En assistent skulle vara billigare för kommunen och skulle göra mitt liv mycket flexiblare.
Men den hjälpen blir jag nekad, detta är varför jag har blivit emot kommuner och anser att de har alldeles för mycket makt. Om de har rätt att neka min beslut ifrån kammarrätten hur långt har det gått då. De har inte överklagat beslutet heller.

Senaste lagförslaget som dök upp är också bisarrt. Att barn under 12 år och äldre över 80 år inte ska ha rätt till assistans. Även att de som behöver mindre än 15 timmars hjälp om veckan inte ska få hjälp. Detta är ett förslag som håller på att utarbetas. Inte ens officiellt än. Det är oerhört bissart och hur många stackars föräldrar kommer gå in i väggen och hur mycket mer kommer socialen få att göra. Och jag ser en massa som säger att rösta borta S (socialdemokraterna) från riksdagen. Jag ska erkänna det fick mig att bestämma mig för att rösta blankt i år. Men jag tror inte att förslaget kommer försvinna när S gör det. Men så länge som inget parti går direkt ut och säger att de ska hjälpa oss funkisar att få tillbaka LSS:en som den var innan får inget parti min röst. Notera jag skulle snarare säga tightare kontroller för LSS lagen än att ändra den så mycket. Folk har fuskat och utnyttjat systemet. Men varför ska jag lida för andras egocentriska beteende?

Så ett önskemål till er som läser detta, stå upp för de som inte kan stå upp. Det var min 5 öre in i politikens jobbiga värld.

HQ