Svenska
The Nintendo mys-race

The Nintendo mys-race

Skrivet av Severian den 6 maj 2015 kl 19:36

Efter nästan 21 långa år som icke Nintendo-frälst har jag satt mig på myståget ...

(Dålig anspelning på PC-spelarnas syn på andra konsoler. Dålig titelfantasi ...)

Efter att Maaden här på Gamereactor tipsade om en mycket prisvärd Wii U Premium + New Super Mario Bros. U med New Super Luigi-bundle slog jag till. Har aldrig ägt en stationär Nintendo-konsol, och ingen bärbar sedan den första grå klumpen som var den första DS-modellen.

Paketet kom med posten idag, och efter oväntat lång tid med inställningspillande och uppdateringsinstallerande körde jag igång med att lira lite Mario. Även om jag inte haft just det spelet (Super Luigi är mer av en expansion) högst på Wii U-listan, var det riktigt roligt, och mysigt på ett sådant där klassiskt Nintendo-vis.

Jag är även positivt överraskad av handkontroll/surfplattehybriden. Något som jag på förhand avfärdat som en tramsig gimmick kändes riktigt trevligt att ha när den väl satt i händerna! Jag gillar att kunna koppla in hörlurar i den, att kunna skriva smidigt och även att ha möjlighet att spela på den utan att TV:n är igång. Jag har dock inte hittat något sätt att stänga av eller ens sänka ljusstyrkan på skärmen, vilket känns lite mysko, då åtminstone det spel jag testat inte hade några direkta funktioner som krävde att plattan var igång hela tiden.

Än så länge har jag inte skaffat några andra spel (utom det klassiska Super Mario World, eftersom sambon älskar det), men jag tänkte så småningom skaffa en Wiimote och börja gräva i min gigantiska Nintendo-backlog. Har bland annat tankar på en massa Zelda (får se var jag börjar), Metroid, mer Mario (inklusive Kart), Smash Bros ...

Har du ett Wii U - vad tycker du om det? Vilka spel (som Nintendo någonsin gjort som finns till Wii U (skäms lite)) borde jag börja med att köra?

HQ