Svenska
Blog

Jag gillar multiplayerläget i Doom

Den senaste veckan har jag äntligen kunnat spela Doom. Jag älskar hur mycket enspelardelen faktiskt känns som originalet förlagt till år 2016 i sin struktur, den åsidosatta handlingen och det raska tempot. Det är ett mycket bra actionspel som trots rätt dålig miljövariation underhåller hela vägen till slutet. En del av som jag på förhand inte varit särskilt intresserad av har varit multiplayerläget. Jag spelade aldrig betaversionen utan har endast tagit del av sömniga videoklipp som skvallrade om något som inte alls skulle falla mig i smaken. Som flera gånger förr har jag dock blivit motbevisad, för med handkontrollen i knät gillar jag även denna del. Jag förstår kritiken mot att använda sig av förbestämda vapenklasser och att inte kunna plocka upp samtliga vapen längs kartan, men trots detta har jag makalöst roligt.

Tempot är inte lika snabbt som många hade hoppats på, men personligen anser jag det vara alldeles perfekt (PS4-versionen). Den fantastiska vapenkänslan från enspelardelen är intakt och varje dödad motståndare känns tillfredsställande. Matcherna är korta, intensiva och belönande. Det är i mångt och mycket detta som får mig att spela vidare; efter en lång arbetsdag är det utmärkt avkoppling. Bandesignen är också genomtänkt, men jag hade helt klart velat sett en bättre miljövariation (liksom i kampanjen). Rent estetiskt är kartorna aldrig minnesvärda och flera gånger har jag kommit på mig själv att fundera över om jag spelar samma bana igen som under förra matchen, trots att de egentligen är olika.

Demonerna är sanslöst kraftfulla och till en början kändes dessa helt onödiga i sammanhanget och ett rent irritationsmoment. Nu, ett antal timmar senare, ser jag dem dock som otroligt viktiga verktyg för att vinna en match och har lärt mig att uppskatta dem mer. De förblir dock väldigt obalanserade. Multiplayerläget i Doom har jag i slutändan mycket roligt med, även om jag förstår kritiken. Med enkla medel hade det kunnat blivit ännu bättre, men detta är ingenting som inte kan åtgärdas genom nya spellägen och uppdateringar.

Jag gillar multiplayerläget i Doom

Vad tycker du om multiplayerläget i Doom?

HQ