Svenska

Mina tankar kring Spider-man ps4

Skrivet av Sneaaky den 10 oktober 2018 kl 11:36

Det tog sin lilla stund men tog häromdagen platinum. Mycket trevligt spel som bjöd på härlig story och vissa roliga sidouppdrag.

Jag börjar med nätsvingandet som var utvecklat med fingertoppkänsla. Fy vad roligt det är att svinga sig genom new york. Snabbt går det också med ett otroligt flyt.

Vissa sidouppdrag var snarlika och jag upplevde dem ganska tråkiga. Hade varit trevligt med lite mer stealth än vad som bjöds eller varför inte fler "tech" uppdrag där man skulle hacka m.m.

Huvuduppdragen var det som glänste i spelet med fin variation på action, stealth och hacking. Bra skriva dialoger och underhållande mellansekvenser. Bossfighterna var i det lättaste laget men dem var roliga och välgjorda så det var aldrig något problem. Att dem gjorde bl.a. Peter och MJ spelbara var grädden på moset som höjde inlevelsen och upplevelsen.

Sakerna att göra på kartan blev lite överväldigande i början pga. mängden aktiviteter men lossnade när man kom in i det. Sen kan jag tycka att taskmasters utmaningar var ganska långtråkiga att göra och det enda som krävdes av en var att va snabb. I min värld hade jag hellre sett dem som sidouppdrag utan tid där man skulle stealtha sig igenom ett fiendeläger som exempel.

Sen dessa fiendestrongholdsen som jag kallar det med fiendevåg efter fiendevåg var något av det tråkigaste spelet hade att bjuda på. Hjärndöda fiender som hopapde på en från alla håll och kanter. Inga verkade förstå att ALLA deras kompisar blivit satta bakom lås och bom av mig. Men visst var det fin action när man väl fick alla gadjets och lärde alla tricks.

Ryggsäckarna var trevliga med lite bakgrundshistoria. Landmarks man skulle fota var trevliga i sig men hade kanske varit roligare att få som annan aktivitet. Kanske något i stil med att MJ ringde och bad peter kolla vilken film som går på bio och svinga förbi och fota bion? Kanske långsökt men ser det som roligare än att bara svinga förbi å fota.

Allt som allt ett uppskattat spel som jag hade roligt i nästan varje minut som jag spelade. Jag ger spelet 8/10 tack vare en mycket bra story utan den hade det troligtvis "bara" blivit 7/10.

Som kuriosa är detta min andra platinum trophy, den andra tog jag i ett annat insomniac spel, Ratchet and Clank (ps4)

Blev längre text än väntat. Detta var mitt första riktiga blogginlägg om spel och jag lär göra om det. Vad tyckte du om spindelns äventyr?

HQ