Svenska
Far cry 5

Far cry 5

Nu efter man klarat ut Far Cry 4, sitter jag nu och funderar över vilken rutt Ubisoft kommer gå med nästa spel. Vilket land kommer det utspela sig i? Vilken typ av miljö? Vi har nu haft Afrikanska savannen, tropiska öar och Himalaya. Frågan är ju då vart nästa spel kommer utspela sig. Något vågat och som jag absolut inte tror kommer att hända är att nästa spel utspelar sig i Mellanöstern. Låt oss säga Syrien eller Irak. Och skurkarna man slåss mot är i princip IS. Andra konflikter som man kanske skulle kunna efterlikna, är den som blossat upp i Ukraina.
För vad spelen nu verkar bygga på är följande: Du är en amerikansk medborgare som hamnar i en konflikt mellan två olika fraktioner. Varav den sida som du strider mot, styrs utav en till två mer eller mindre karismatiska personer. Under ditt äventyr möter du karaktärer som befinner sig inom konfliktens gränser och som har olika skäl till varför dom är där.
Att Far Cry 5 kommer skilja sig särskilt mycket från sina föregångare är inte så troligt. Vi kommer nog få se samma koncept i ny förpackning, på gott och ont. Men från och med Far Cry 3 så verkar Ubisoft hittat ett vinnande koncept som går hem hos många spelare. Så vad de behöver är då följande:
- En ny plats där konflikten äger rum
- Och en ny tilltalande skurk som drar till sig uppmärksamhet och som fungerar som "posterboy" för spelet.
- Ett land med biologisk mångfald som gör det möjligt förr oss spelare att sy användbara väskor.
- Samt någon slags religiös goja som ursprungsbefolkningen babblar om 24/7 och som vi spelare får hälsa på genom att knarka satan!

HQ