Svenska
Blog
Grattis Pokémon!

Grattis Pokémon!

Är väl kanske ingen större överraskning för dem flesta att idag är det 20-årsjubileum för Pokémon. Men jag ville ändå skriva en blogg för uppmärksamma detta. Idag, 27 Februari är det exakt 20 år sedan Pokémon (eller snarare Pocket Monsters) Red & Green släpptes i Japan.

Pokémon har alltid varit den spelserien som har stått mig närmast hjärtat. Ända sedan jag har varit en liten snorvalp så har jag älskad Pokémon. Jag minns fortfarande hur jag först fick mitt första Game Boy Color med Pokémon Silver. Jag hade sparat ihop pengar en längre tid för kunna har råd med det. Eftersom min engelska kunskaper inte var så vass så var dock inte mycket jag förstod i spelet. Minns att jag ett tag försökte komma på hur man fångade en Pokémon och hur mycket problem jag hade att besegra Elite Four (jag valde Chikorita som starter...). Ett annat kärt minne var när min Golbat utvecklades till Crobat. Jag kände till Zubat och Golbat tack vare animen, men Crobat var en överraskning för mig.

Animen var såklart också något jag älskade när jag var mindre och var största anledning som gjorde att jag ville ha en Game Boy Color med Pokémon. Idag är väl animen inte lika het som det var när man var mindre, men den har fortfarande sina stunder.

Eftersom det är 20-årsjubiluem så tänkte jag faktiskt fira det. Det mest logiska skulle vara att köpa Pokémon Red, Blue eller Yellow som släpps genom eshop idag, men jag kommer själv vänta lite närmare till Sun och Moon släpps innan jag köper dem. Istället kommer jag börja en ny resa i Kalos-regionen på mitt Pokémon Y. Ska även idag få en splitter ny New 3DS XL av min kära mor.

Dock ska jag inte spela Pokémon Y på vanlig sätt. En av det mest största klagomålen på speciellt dem nya spelen är att dem är enkla, så därför ska jag spela med speciella regler för att förhoppningsvis gör spelen lite mer utmattande. Bland annat ska jag ha en "level begränsning", där mina Pokémon inte får ha högre level än gym ledarnas Pokémon. Te.x. så är Violas Surskit på lv.10 och då får inte några av mina Pokémon vara högre level än det och dessutom får jag bara använda lika många Pokémon som Gym Ledaren själv har, liknande hur Gym strider reglerna är i animen där Ash oftast bara får använda lika många Pokémon som gym ledaren. Skulle dem dock mina Pokémon få högre level gym ledarna så måste jag ta in dem på datorn tills jag har vunnit mot gymet. En annan sak jag ska köra med är att alltid har på Exp. Share. Vanligtvis skulle den göra spelet för enkelt, men eftersom jag har en level begränsning så är den mer en hinder än ett hjälpmedel. Detta betyder alltså jag måste träna mer än sex Pokémon för att hålla level nere.

Faktiskt var det största tanken med Exp Share när Gamefreak ändrade om den, att spelarna skulle kunna träna mer än sex Pokémon utan att behöva grinda för mycket. Men tyvärr så använde dem mesta spelarna den på fel sätt och istället överlevande sina Pokémon...

Ska ni göra något specillet för fira Pokémon 20-årsjubileum? Och dela gärna med er några kära Pokémon minnen. :)

HQ