Svenska
Blog
Dagens skörd

Dagens skörd

Skrivet av Th3 End den 18 november 2016 kl 15:22

Två dagar sedan beställde jag två saker. En bok och en film.


Förra året under maj månaden påträffades jag och boken Steve Jobs: En Biografi av en slump när jag besökte biblioteket för att leta efter en annan bok. Eftersom jag aldrig läst biografin blev jag nyfiken och lånade boken och vilken strålande bok det var, satt och läste sida efter sida och det tog inte lång tid innan den var färdigläst. Mycket av det som beskrivs om Steve Jobs i boken, det som han åstadkommit och gjort för Apple under hans tid som CEO och när han grundade Pixar, det går inte att jämföras med dagens Apple, där Tim Cook tog över rodret. De gör istället det raka motsatsen. Hur som helst, det var och är en mycket inspirerande bok. Det dröjde dock mer än ett år senare innan jag beslutade mig för att inhandla boken för att ha med den i min samling i bokhyllan. Jag kunde dessvärre inte hitta inbunden variant av boken, slutsålt överallt. Istället beställde jag storpocket, vilket är inte illa i sig. Något man kan ha med sig på tågresan vid behov. Jag gillade boken och kommer med stor sannolikhet läsa om den.

Jag beställde även hem filmen Star Trek: Beyond på Blu-ray. Jag såg den på bio under sommaren, det var äventyrligt och full av maffiga scener. Dessutom är jag en stor fan av rymd och sci-fi filmer, kan inte låta bli. Så länge det är en bra film så är det värt att ha i samlingen. Nu vet jag inte hur mycket J.J Abrams har varit inblandad under filmproduktionen, men han och Christopher Nolan är bland mina favoriter just nu. Filmen är underhållande och spännande, dock med en svag skurk jämfört med Khan från Into Darkness, då snackar jag inte om råkraft, utan karaktären i sig.Han var liksom inte lika intressant.

Om jag skulle ge ett betyg på filmen på skala 1-5 så skulle jag nog ge den en 3:a. Jag vet inte vad ni andra tycker om filmen, men jag gillade den.

På återseende, klart slut.

HQ