Svenska
Blog

Den ädla konsten att prenumerera på Xbox Game Pass billigt!

I egenskap av Xbox Insider hade jag det stora nöjet att få testa Microsofts banbrytande prenumerationstjänst av spel innan det lanserades och mer än fem år senare är jag fortfarande en belåten kund. Med ett fantastiskt bibliotek och möjligheten att uppleva spelen på flera olika plattformar utmärker sig Xbox Game Pass som en gigant på marknaden. Allt fler utvecklare ser det som en självklarhet att lansera sina spel på plattformen och med tanke på Microsofts omfattande uppköp av studios ser framtiden mycket lovande ut för tjänsten.

Kostnaden för Xbox Game Pass sträcker sig upp till 135 riksdaler i månaden, vilket avser den dyraste betalningsplanen och den ger oerhört mycket bang for the bucks. Phil Spencer har nyligen uttalat sig om att priset eventuellt kommer höjas i framtiden och det är förståeligt med hänsyn till världsläget. Om man är beredd att betala för tjänsten långsiktigt finns det en fantastisk möjlighet att utnyttja som din plånbok kommer att älska - tillåt mig att förklara!

Microsoft håller som bekant på att fasa ut Xbox Live Gold till förmån för Xbox Game Pass och tillåter befintliga gold-medlemmar att konvertera sina återstående prenumerationsdagar till Xbox Game Pass. Detta på en ratio till 1:1 - alltså -  x dagar gold omvandlas till lika många dagar Xbox Game Pass. För närvarande är det möjligt att konvertera upp till 36 månader och det förutsätter att man redan inte prenumererar på Xbox Game Pass.

Xbox Live Gold är betydligt billigare än Xbox Game Pass och kan med fördel beställas digitalt från olika hemsidor. Om man har VPN att tillgå rekommenderar jag att beställa koder avsedda för en billigare marknad, typ Brasilien. Jag beställde 3 st 12-månader för totalt 1078,48 SEK. Om man istället väljer koder avsedda för Europa får man räkna med ca 1400 SEK.

Koderna löses in på redeem.microsoft.com och klickar man vidare till sina prenumerationer finns möjligheten att uppgradera till Xbox Game Pass Ultimate. För nya prenumeranter kostar det 10 SEK och för gamla kostar det 135 SEK. Uppgradera och spara några tusenlappar!

Om jag hade betalat för tjänsten månadsvis skulle 36 månader motsvara 4860 SEK, men genom detta fantastiska knep har jag endast lagt 1183,78 och på så sätt sparat 3676,22 SEK.

 

HQ