LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Blog

      Filmen Ava var...

      Skrivet av Vahlstrom den 27 augusti 2020 kl 12:26

      inte speciellt bra. Jag gillar Jessica Chastain, jag gillar John Malkovich och jag gillar oftast Colin Farrell, men filmen gör inte dessa tre skådisar några tjänster. Det är en film som vi sett förut. Agent (eller liknande) hamnar på sin egen firmas dåliga sida och måste därefter antingen rentvå sitt namn eller slåss mot det som var personens före detta arbetsplats för att överleva. Chastain är bra i huvudrollen som Ava, Malkovich gör sin roll bättre än materialet han fick och Farrell är helt enkelt onödig i den här filmen. Han hade inte ens behövt vara där. Hans onda karaktär byggs upp så dåligt och han gör väl bara en ond sak i hela filmen. Farrell hade kunnat ersättas med vilken random skådespelare som helst i den här rollen.

      Filmen har så många sidospår, vilka alla nästan lämnas utan att ha knutits ihop efter den relativt korta speltiden på 1 timme och 36 minuter. Det slängs in ett familjedrama som väl egentligen kunde ha slopats då det är helt onödigt, spelmissbruk och alkoholmissbruk som inte har någon större påverkan på huvudberättelsen... och slutet.. Utan att spoila för mycket så är slutet inget slut. Det är ett sådant där du helt enkelt själv får föreställa dig vad som händer sedan. Tänk The Wrestler med Micky Rourke där han har blivit tillsagd att "om du hoppar från det översta repet igen så kommer du troligtvis dö". Han gör precis det, men vi får aldrig se vad som händer när han landat. Det är upp till oss hur det gick för honom.

      Förutom ett par bra skådespelarinsatser finns det inte mycket att hämta här. Vi har sett storyn förut och filmen hade behövt en halvtimme extra för att knyta ihop alla sidospår som inte leder någonstans. Sen har jag en fundering. Varför blir folk så dåliga på att skjuta så fort de ska försöka skjuta en huvudperson? Det går alldeles utmärkt att ha ihjäl tio tränade militärer med ett skott vardera, men att lyckas skjuta en huvudperson i ryggen från ett par meter verkar omöjligt. Prestationsångest?

      Mitt betyg: 5 valar utav 10.

      Filmen Ava var...

      HQ