Svenska
Blog

Vem kan ersätta Pikachu som Pokémons maskot?

Skrivet av Vahlstrom den 26 maj 2021 kl 19:49

Det känns inte speciellt sannolikt att Pokémon skulle välja att byta ut deras ansikte utåt, Pikachu. Åskmusen har ju liksom blivit symbolen för hela serien. Men om vi skulle leka med tanken att Nintendo skulle vilja byta ut denne mot något annat, vem skulle kunna bli den nya maskoten? Jag läste några tankar på ett internetforum, men här tänker jag ge några av mina egna.

Det måste vara en Pokémon från generation ett
Det finns alldeles för många som ser den första generationen som den bästa (jag är en av dem) och nostalgin är så klart väldigt stor gällande denna. Det finns så klart många bra, eller bättre, monster i andra generationer, men jag tror att många skulle bli upprörda om det plockades in någon från senare generationer. Skillnaden är möjligtvis baby-Pokémon som Pichu, vilket de redan pushat lite grann som ett av ansiktena utåt. Att maskoten för serien Pokémon fanns med i Blue/Red är ett måste.

Ha/hade en framträdande roll i animen
Pokémons anime är stor, gigantisk. Jag har ingen aning om den är lika stor nu som den var när Pokémon slog igenom på riktigt, men med tanke på hur många nya avsnitt det finns är det nog ingen högoddsare att väldigt många fortfarande tittar. Det är ju alltså inte bara spelen som räknas, den tecknade serien räknas väldigt högt, så det måste vara ett monster som har haft en framträdande roll här. Pokémon-korten har fått sig en liten uppsving igen, så det är ett plus om det också är ett eftertraktat kort, men inget måste.

Vara bra material för reklam och annan print
Om man vill vara ett ansikte utåt måste man också ha ett ansikte som kan användas utåt. Hur gärna jag än vill att Snorlax blir det nya maskoten är det nog här det faller, för hur intressant och coolt vore det att se en massa Pokémon-reklam med Snorlax? För mig, extremt intressant. För den stora massan, inte så mycket. De har redan försökt knuffa in Eevee på ett hörn genom att få till nån sorts duo med Pikachu. Let's Go-spelen till exempel, eller alla mjukisdjur.

Omtyckt, absolut
Det finns fortfarande några monster det kan vara, men till exempel Clefairy, som var den första tanken de hade för en maskot är nog helt enkelt inte tillräckligt populär. Poppis? Troligtvis, men det måste vara någon som är riktigt poppis. Meowth är i samma situation som Clefairy, omtyckt, men inte tillräckligt mycket.

Måste vara med i de flesta spelen
Det finns coola Pokémon som absolut hade platsat, men som bara är med i ett eller ett par spel. Legendaries till exempel. Jag anser att maskoten måste ha varit med i de flesta spelen i huvudserien samt sidospår. Detta för en mer ikonisk status.

Så, vem anser jag bör vara Pokémons nästa maskot?
Svaret är Charizard. Det är en supercool drake (som inte är en drake) som har två fantastiska megaformer och som är väldigt populär. Dessutom passar den in på punkterna här ovan. Jag har andra favoriter som jag personligen hade tyckt varit bäst (Snorlax som sagt), men om man ser till det stora hela utan personliga känslor så är Charizard utan tvekan det bästa valet.

Vad anser du bör vara Pikachus ersättare som maskot?

Vem kan ersätta Pikachu som Pokémons maskot?

Den här statyn stod direkt innanför dörrarna när jag besökte Pokémon Center i Tokyo år 2016. Den nuvarande maskoten och mitt val. Ett bevis på att Charizard verkligen skulle funka.

HQ