Svenska
Blog

Bli vuxen. Tänker tillbka på min ungdom.

Skrivet av Vainyards den 9 november 2017 kl 22:04

Att bli vuxen har jag aldrig ens tänk på. Jag tycker själv jag är löjlig och så där tonår dryg. Trotts mina 28 år. Men det handlar kanske inte om att känns sig vuxen, mer att bete sig vuxet i situationer som kräver det. Gå på jobbet, betala räkningar, tvätta, städa etc. Sköta ett hushåll alltså.(även om jag håller på att redan nu spy galla över tvätten).

Något som jag tycker är tråkigt som vuxen är väl att man känner behov av att vara vuxen. Precis som om att man inte kan vara barn även fast man är 28? Visst jag har väl blivit barnsligare igen sedan jag själv fick barn. Har även en fru som är barnsligare än vad jag är. Det är skönt, man måste kunna vara barnslig och ha roligt, även om man är "Vuxen".

Jag kan många gånger tänka tillbaka till min ungdom och hur man verkligen längtade bort ifrån skola och alla läxor. Att kunna göra vad man vill, inga föräldrar som säger åt en att man skall gå och lägga sig. Ha ett jobb och tjäna pengar. Ärligt så längtar jag tillbaka till dessa dagar. Tycker fan att vara vuxen är riktigt piss. I jämförelse med hur det är att vara ett barn/ungdom/tonåring.

Minns själv hur jag satt kvällar i enda och lirade CS med polare, eller ladda ner musik och sakta men säkert byggde upp mitt mp3 arkiv. Som den pirat man var. Men den hårddisken gick sönder, har kvar den, ifall den skulle få försig att hoppa igång när jag väl kopplar in den och tror att den skall fungera. Blir lika besviken varje gång. Men samtidigt minns jag alla tabbar jag gjort med datorer. Ominstallationer hit och dit. Långa nätter väntades på filer med den turbo snabba ADSL linan, Hur man hängde på Sweclockers forum, Windows XP var det senaste operativsystemet. Fan jag är gammal, något som min fru påminner mig om mellan varven. Det skiler ju trotts allt 4 år emellan oss. Men ändå, hur man satt och drömmde att köpa fetare dator, någonstans i mitten här vid 2005 slog ju moddningscenen igång rätt hårt i Sverige och alla köpte dremmlar och satte fönster på sina chassin. Fett tyckte man då. Idag vill jag inget mer än att ha en bäcksvart låda som bara är tyst och gör sitt jobb(sitter iofs på en Dell laptop nu). Men mest för att jag har inte tid att plöjja ner tid och pengar i en stationär(sen har ju jobbet betalat för denna).

Men idag är jag fan helt okunnig om vilken CPU, GPU eller minnen man skall köra på. Mer än att jag läser på varje gång jag behöver. Men förut hade jag fullkoll på det senaste, vilka grafikkort som var något och inte. Det är ju förvisso inte så länge sedan jag hade mer koll än idag. Men mitt behov och tid har ju förändrats med tiden.

Men det är skönt att tänka tillbaka på sina unga dagar. Hur man var frän när man började köra Linux istället för Windows. Dock har jag lärt mig otroligt mycket av de 1½ jag körde Linux. Saknar mycket av det som finns i *nix systemen. Men nu när jag jobbar och både måste ha en dator samt att fan jag har inte orken om något strular. Att spendera timmar för att få igång det igen. En mac kommer jag aldrig köpa mest pga priset på dom, får ju en PC som är bättre, rent prestanda mässigt.

Men rundar av lite här, fortsätter en annan dag. Nu när jag börjat tänka tillbaka finns det en hel del gobitar att dela med sig av.

Vad gjorde du som ung?

HQ