Svenska
Blog
Uncharted spelen avklarade

Uncharted spelen avklarade

Skrivet av Veilor den 29 december 2017 kl 23:30

Ja herregud, det tog ett tag innan det hände men nu har jag spelat igenom Uncharted spelen. Jag köpte Uncharted 1 till PS3 för säkert 3 år sen och spelade lite på första banan sen gav jag upp, det var något som inte riktigt fastnade för mig. Men så i September i år köpte jag ett PS4 (så jävla skönt att ha alla 3 konsoler) och det första spel jag köpte till var The Nathan Drake Collection med alla tre spelen. Men jag började inte spela på allvar förrän i slutet av Oktober med att arbeta mig igenom serien för att sedan köpa Uncharted 4 under black friday.

Och jäklar vilken upplevelse det varit, både bra och dåligt. Bara storyn och kemin mellan huvudkaraktärerna har fått mig fängslad sent inpå natten så att min fokus på jobbet dagen efter inte varit helt hundra. Sen har vi pusslen som oftast varit lätta förutom en del som riktigt fått mig att behöva tänka till det att jag faktiskt behövde leta upp svaret för ett i 4:an för att jag fattade absolut ingenting hur mycket jag än försökte.

Och så kommer vi till det jag kallar "bullshit moments". Ni som spelat serien vet nog vad jag syftar på. När man fastnar på ett ställe och kommer inte framåt för att man dör hela tiden av fiender för att spelet valt att göra det så. T.ex. bara det faktum att man bara kan kasta tillbaka granater i tredje spelet gjorde det spelet lättare än alla i hela serien. För om något så är granater det man får på sig väldigt väldigt VÄLDIGT ofta i denna spelserie. Av någon anledning går det inte att kasta tillbaka i 4:an igen, fick aldrig någon hint om det. Allt som oftast var dessa moment både frustrerande men ändå moment som fick en att bli bättre. Jag fastnade på ett ställe i tredje spelet och spelade om det säkert 10 gånger, lärde mig alla spawns, hur alla fiender kom mot mig och till sist kunde jag köra igenom det.

Med det sagt är det en helt underbar spelserie som Naughty Dog skapat. Jag har inte spelat The Lost Chapter för att jag just nu inte vill köpa det då jag har mycket spel redan samt att huvudkaraktärerna inte var direkt så intressant i mainspelen, men jag kommer spela den någon gång.

Härnäst ska jag hoppa på något annat som kommer bloggas om snart.

HQ