Svenska
Blog

Diablo III - beta impressions

Skrivet av Wrench den 21 mars 2012 kl 21:06

Diablo III, spelet som sedan dess officiella utannonsering varit det enda spel som överhuvudtaget intresserat mig märkbart, är äntligen inom räckhåll, och efter många månders frustration och bitterhet har jag äntligen fått lägga vantarna på betan och tänkte komma med lite första intryck.

Jag började med att sätta tänderna i en Witch Doctor, klassen som intresserat mig mest och som jag varit säker på att jag skulle lira vid release. Blev tyvärr lite besviken, med ett relativt lågt tempo och ointressanta attacker så kände jag direkt att det blev tradigt ganska snabbt. De abilites man får vid högre level verkar ju absolut roligare, så jag kan inte annat än hoppas på att de tillför det där extra som behövs för att WD ska vara rolig. Klassen definieras ju trots allt som en AoE caster och semi-support så därför är det nog inte konstigt att man fort blir less på att peppra giftpilar och kasta spindelfyllda kakburkar. Får helt enkelt se om WD visar sig vara roligare vid release, men om det blir min första karaktär är numera väldigt osäkert.

Nåja, nästa man till rakning blev Monk, som var min backup just ifall WD inte visade sig vara något för mig. Och jag måste säga att jag omedelbart blev positivt överraskad av hur kul det är att spela som Monk. Snabbt, effektfullt och blodigt är väl tre adjektiv som passar alldeles utmärkt. Även om det slutade med att jag i princip bara spammade en eller två attacker utav mina fyra möjliga så tröttnade jag aldrig. Är man en skäggig ryss med nävar av stål och en roundhouse kick som rivaliserar självaste Chuck Norris så finns det väl inte mycket mer att önska? Mjo, kanske... tyvärr har jag ju sett alla item sets för alla klasser och kan lugnt påstå att munkarna får nöja sig med de absolut fulaste plaggen. För man vill ju se badass ut? Men med tanke på hur roligt jag hade så tror jag nog att det är värt att se ut som en stamkund på Myrorna.

Någon annan klass har jag ännu inte hunnit testa, men jag ser fram emot att se om Demon Huntern kan överraska mig, för det är den klassen som jag på förhand haft minst intresse utav. Jag får dessutom inte glömma bort att nämna att deras nya run-system fungerar utmärkt, så mycket bättre än deras gamla och överdrivet komplicerade system baserat på drops av olika run-typer och levlar, nej tack.

Nu hade jag tänkt att återvända till Sanctuary och smiska lite stjärt igen, på återseende!

Diablo III - beta impressions

En man som alltid sett till att äta sin spenat.

HQ