Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Hyper Light... Switcher?

Hyper Light... Switcher?

Neon-fräcka, Zelda-inspirerade och övermystiska Hyper Light Drifter ska äntligen få Switch-släpp till sommaren, och jag är överlycklig! Oftast köper jag inte ett spel två gånger, på olika konsoler, men när en av de bästa indiespelen på senare år blir tillgängligt på världens bästa bärbara konsol... ja, hur ska jag kunna hålla mig?

Det är ett retro-modernt äventyr i en makalöst vacker värld, med utforskning och snabba strider som fokus. Den största inspirationen bakom hela verket är skaparen Alex Prestons hjärtsjukdom, vilket ger ännu mer tyngd till huvudkaraktärens desperata äventyr. Har du inte haft chansen att spela det tidigare - håll utkik!

Vi kan nog förvänta oss många fler indiespel i framtiden, tack vare att GameMaker Studio har lagt in möjligheten att exportera till Switch. Hyper Light Drifter är bara ett av spelen som kommer få chansen nu. Undertale och Nidhogg 2 är ju också på väg, redan!

Hype, hype!

Ninja edit: insåg att jag REDAN har köpt Hyper Light Drifter två gånger! Digitalt först, och igen på skiva när iam8bit släppte sin begränsade upplaga... Third time's the charm!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Nördar ner mig i Third Editions böcker

Nördar ner mig i Third Editions böcker

År 2016 drog Third Editions igång en Kickstarter för att få ett gäng av sina franska böcker översatta till engelska. Själv passade jag på att lägga vantarna på böckerna om Dark Souls (som handlar om Demon's Souls och Dark Souls 1 & 2) och Metal Gear Solid. Har haft dessa hemma länge nu, men har börjat komma in i Dark Souls-boken på riktigt, och... helvete vilken nörd jag känner mig som. Böcker med fan-analyser och spelens historia, men jag kan inte låta bli. Älskar verkligen böckerna även om det innehåller en del fria tolkningar. Fina är de också!

De har även startat sin andra Kickstarter-kampanj nu, som redan nått sitt mål. Här är det Final Fantasy VIII, Zelda, Dark Souls del 2 (om Dark Souls 3 och Bloodborne) de vill översätta. Även boken om Yoko Taros spelserier Drakengard och Nier, som var ett stretch goal. Vilka två tror du jag ska ha!?

Förövrigt har ju Petter helt fel om Bloodborne ;)

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Tips på utgivare av samlarutgåvor

Tips på utgivare av samlarutgåvor

Själv föredrar jag alltid mina spel med fysiska utgåvor, även om mitt digitala bibliotek fortfarande är stort. Jag tänkte därför tipsa om ett par företag som ger ut indiespel i fysiska utgåvor. Det kan, tyvärr, handla om väldigt begränsade upplagor. Många hatar hur svårt det kan vara att köpa ett spel från dessa utgivare. Min erfarenhet är dock att om man håller koll på tiderna och gör sig redo, går det oftast bra. Nu behöver vi väl ingen diskussion om fysiskt vs. digitalt här, detta är bara ett vänligt tips ;)

Vill du utöka samlingen? Då kan du hålla utkik här:
Limited Run Games (PS4, PS Vita, Switch)
Special Reserve Games (PS4 och PC-utgåvor med Steam-nycklar)
iam8bit (PS4)
Signature Edition Games (PS4, PS Vita, Switch)
Play-Asia (PS4, PS Vita)
Fangamer (PC, PS4, PS Vita)
Jag har själv handlat av alla förutom Special Reserve, och kan rekommendera samtliga.

Det finns en utgivare jag har glömt bort namnet på också... Nedrans!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Sega Saturn, vart har du varit hela mitt liv?

Sega Saturn, vart har du varit hela mitt liv?

För två helger sedan köpte jag en spelkonsol som jag aldrig har fått chansen att spela på tidigare: Sega Saturn. Mega Drive och Dreamcast är två av mina favoriter, så detta var ju på tiden, eller hur? Efter strul som började redan förra året, när jag vann en Saturn-konsol på eBay som aldrig kom fram (jag fick pengarna tillbaka), såg jag äntligen slutet på letandet under RetroMania i Örebro.

Vad det gäller spel till den... jösses, de "bästa" spelen är inte billiga. Lägger man inte ens ner såna summor på specialutgåvor av nya spel, så kommer det nog inte bli några rariteter i denna Saturn-samling. Firestorm: Thunderhawk 2 följde med vid köpet, och tack vare att jag samlar på skräckspel lite casual så hade jag redan Resident Evil, D och Alone in the Dark: Jack is Back, samt japanska utgåvor av Torico och Enemy Zero. Endast Resident Evil spelvänligt utav dessa, då de andra antingen är klumpigt föråldrade eller helt på japanska.

"Fram med plånboken", tänkte jag då. Nu har jag även fixat Sega Rally och Exhumed. Sega Rally har jag arkadminnen från, men måste erkänna att jag fick en smärre chock av hur härlig styrningen var i spelet. Även om jag blev besviken på att det endast fanns 3 ynka banor, kommer jag nog dra igång detta för att stimulera punkterna som Gravel misslyckades med. Har inte spelat Exhumed än då det anlände igår, men ser fram mot ett styltigt 90-tals-äventyr.

Förhoppningsvis är detta bara början på en lång romans.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Ion Maiden är som skapat för mig

Ion Maiden är som skapat för mig

Du har förhoppningsvis läst nyheten om att 3D Realms slängde upp ett Early Access-spel som heter Ion Maiden på Steam? Voidpoint heter utvecklaren, och de har byggt spelet i samma motor som gamla Duke Nukem 3D och Shadow Warrior. Det låter ju hur charmigt som helst! Hoppade helt över spelet Strafe då det inte checkade rätt boxar för genren. Ion Maiden verkar luta åt rätt riktning dock. Det är inte länge sedan jag körde genom Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour på PS4an, och Build-motorn är fasiken mysig! Recensionerna på Steam säger ju att detta lever upp till förväntningarna, så jag håller tummarna.

Jag vet inte om en Early Access-titel, som verkar bestå av någon kortare "preview-kampanj", är något jag tänker lägga mina pengar på just nu, men vill ändå uppmärksamma att det finns. Är du själv nyfiken så kan du gräva djupare på spelets Steam-sida. När det hela spelet är släppt, och om det fortfarande verkar bra, tänker jag självklart visa mitt stöd.

Jag vågar säga det redan nu: spelet Ion Maiden kommer att bli häftigare än bandet Iron Maiden, men inte lika grymt som tortyrredskapet!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Gamereactor

Tidningen

More

Copyright 1998-2018 - Utgiven av Gamez Publishing A/S, Toftebæksvej 6, 2800 Kongens Lyngby, Denmark.