Svenska
Blog
Sega Saturn, vart har du varit hela mitt liv?

Sega Saturn, vart har du varit hela mitt liv?

För två helger sedan köpte jag en spelkonsol som jag aldrig har fått chansen att spela på tidigare: Sega Saturn. Mega Drive och Dreamcast är två av mina favoriter, så detta var ju på tiden, eller hur? Efter strul som började redan förra året, när jag vann en Saturn-konsol på eBay som aldrig kom fram (jag fick pengarna tillbaka), såg jag äntligen slutet på letandet under RetroMania i Örebro.

Vad det gäller spel till den... jösses, de "bästa" spelen är inte billiga. Lägger man inte ens ner såna summor på specialutgåvor av nya spel, så kommer det nog inte bli några rariteter i denna Saturn-samling. Firestorm: Thunderhawk 2 följde med vid köpet, och tack vare att jag samlar på skräckspel lite casual så hade jag redan Resident Evil, D och Alone in the Dark: Jack is Back, samt japanska utgåvor av Torico och Enemy Zero. Endast Resident Evil spelvänligt utav dessa, då de andra antingen är klumpigt föråldrade eller helt på japanska.

"Fram med plånboken", tänkte jag då. Nu har jag även fixat Sega Rally och Exhumed. Sega Rally har jag arkadminnen från, men måste erkänna att jag fick en smärre chock av hur härlig styrningen var i spelet. Även om jag blev besviken på att det endast fanns 3 ynka banor, kommer jag nog dra igång detta för att stimulera punkterna som Gravel misslyckades med. Har inte spelat Exhumed än då det anlände igår, men ser fram mot ett styltigt 90-tals-äventyr.

Förhoppningsvis är detta bara början på en lång romans.

HQ