Svenska
Blog
Har du hört talas om The Messenger?

Har du hört talas om The Messenger?

Under helgen råkade jag på en trailer för ett spel med namnet The Messenger och blev kär. Jag insåg snabbt att jag var tvungen att berätta om det för likasinnade retrospelsälskare!

Spelet visade sig vara inspirerat av de gamla Ninja Gaiden-spelen, och presenteras i vacker 8/16-bitgrafik, med ett underbart soundtrack som klingar helt rätt. Detta är det första spelet från Sabotage Studio, som startades av Thierry Boulanger och Martin Brouard med planen att göra retrospel i modern tappning.

I The Messenger spelar man som en ninja som måste leverera ett meddelande i en skriftrulle (ja, eller "scroll"). Som hjälpmedel kommer man att hoppa i tiden för att ta sig vidare, och detta visas snyggt genom att hoppa från 8-bitgrafik till 16-bitgrafik. Det sägs även att det finns metroidvania-inslag, och även om den subgenren görs till förbannelse idag så kan det nog passa perfekt här. Jag vet hur mycket jag uppskattade hur Shovel Knight hanterade inspiration från spel som Mega Man, DuckTales och Super Mario Bros 3, så jag hoppas att The Messenger känns lika respektfullt till sina inspirationskällor (men med en egen twist)!

Ni kan ju själva kika på trailern här: https://www.youtube.com/watch?v=DvxRZxKVT58

Vad mer kan man säga? Gimme, gimme, gimme! Jag älskar spel som Ninja Gaiden, Blue Shadow (Shadow of the Ninja), Shinobi och Strider fortfarande idag, och detta ser ju ut att leva upp till samtliga. Många har nog tröttnat på retrokicken i dagens indiespel, men de ger mig fortfarande ett leende på läpparna, så jag hoppas på att Sabotage Studio kan skynda sig med sitt spel! Vad säger du? :)

HQ