Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Min kärlek till Lasse Berghagen

Det började tidigt. I förskolan, faktiskt. När vi små snoriga skitungar satt i en ring och sjöng Teddybjörnen Fredriksson var jag fast. Sedan dess har jag avgudat denna magiska gubbe och lyssnat igenom alla hans låtar cirka 100 gånger. En kväll i juni är favoriten, men när jag snurrar igång Teddybjörnen Fredriksson är det alltid nära till tårar. Varenda. Gång. Det går liksom inte att komma ifrån.

Men den riktiga favoriten är en ganska okänd sång. Från ett okänt album. Mitt favorit album - alla tider. Ding Dong heter den. Så perverst underbar och mysig att jag nästan storknar.

Jag kommer lyssna på Lasse Berghagen tills dagen då jag stupar, och om han av någon slump skulle snubbla in på min blogg - tack Lasse. Tack för all glädje du skänkt mig med din musik. En vacker dag vill jag träffa och krama dig hårt. Men tills dess finns du med mig i form av din musik.

Lyssna och njut:
https://www.youtube.com/watch?v=BN41awBhmsE&feature=youtu.be

Min kärlek till Lasse Berghagen

Vilken är din favoritlåt med Lasse Berghagen?

Facebook
TwitterReddit

Resident Evil 2-demot skrämde skiten ur mig

Ja-helvete vad rädd jag blev. Hur många jumpscares kan man pula in i ett 30 minuter långt demo egentligen? Tydligen typ fyra, i mina mått mätt. Men jag blev inte bara rädd - jag blev oerhört sugen på att förboka ett exemplar när sekunden demot var slut. Direkt. De enda Resident Evil-spel jag spelat är fyran, femman och sjuan - och älskade samtliga. Men tvåan vet jag väldigt lite om. Det släpptes ju först 1998 då jag förmodligen inte ens var en liten simmare än. Jag har kollat lite klipp på tuben från originalet och är helt förbryllad över vilken omarbetning det fått sig. Verkligen en remake i sin rätta bemärkelse. Och jag blev frälst av demot. trots att jag satt som på nålar hela tiden (vilket kanske är tjusningen). Men nu är det bestämt - undertecknad ska ha Resident Evil 2 Remake. På release.

Resident Evil 2-demot skrämde skiten ur mig

Har du provat demot av Resident Evil 2 än?

Facebook
TwitterReddit

Böcker på originalspråk eller översättning

Tidigt i somras bestämde jag mig för att läsa böcker på regelbunden basis, och det har gått sådär. Har väl blivit ett en fem-sex stycken jag läst ut. Typ. Mest Stephen King men även George R.R. Martins vidrigt populära Game of Thrones (den första boken). Den valde jag att ta på originalspråk och läsningen blev ganska tradig. Många ord jag aldrig någonsin hade sett förut trots tämligen bra kunskaper i det engelska språk. Mycket beror säkert på att Game of Thrones är fantasy, för när jag läste Stephen Kings The Shining funkade det mycket bättre.

Frågan jag ställer mig varje gång när jag ska köpa en ny bok är om jag ska läsa den på originalspråk eller översatt till svenska. Det finns både för- och nackdelar med båda. I engelskan kan läsningen bli lite hackig när man är ovan, men samtidigt får man njuta av det den riktiga författaren har skrivit. Varje ord är författarens egna och inte någon översättares. Läser man på modersmål blir läsningen mer flytande och samtidigt snabbare. Men för mig känns det som att jag läser översättarens bok i stället för originalförfattarens.

Böcker på originalspråk eller översättning

Läser ni böcker, och i såna fall - hur ställer ni er till min fråga?

Facebook
TwitterReddit

Okontrollerbart sugen på The Outer Worlds

Jag spelade aldrig Fallouts snuskigt populära spin-off New Vegas. Faktum är att det enda Fallout jag spelat är fyran. Men det hör inte till saken här, utan nu handlar det om Obsidians nya färgrika rymdrollspel The Outer Worlds. Det ser så galet bra ut att jag har lite svårt att sitta still när jag tänker på det. Kan det här vara Obsidians chans att ta sig förbi Bethesda när det kommer till liknande spel med tanke på sörjan som stavas Fallout 76? Ja, jag tror faktiskt det. New Vegas har ju i stort sett hyllats av allt och alla och jag tror att detta kommer bli en stor succé för Obsidian Entertainment.

Okontrollerbart sugen på The Outer Worlds

Är du lika peppad på The Outer Worlds som jag?

Facebook
TwitterReddit

Lewis Capaldi gör mig knäsvag

Det är sällan jag hänger på musiktrender nuförtiden. Den musiken jag lyssnar på är det förmodligen inte en jäkel under 40 år som lyssnar på idag. Michael Bolton, Foreigner, Europe, Elton John, Eros Ramazzotti och så vidare. Men sen, någon enstaka gång, kommer det en speciell artist/band jag blir helt frälst av. Och nu har jag upptäckt en sådan. Nämligen Lewis Capaldi. Det verkar som att han precis slagit igenom och jag är helt kär. Den raspiga rösten och de perfekt satta höga tonerna gör mig knäsvag, som sagt.

Just nu är det Somebody To Love som spelas mest, men även Bruises, Lost On You och Tough är helt gäääälet bra.

Har du inte lyssnat på Lewis Capaldi än tycker jag att du ska kolla in honom på momangen.

Facebook
TwitterReddit