Svenska
Blog
Äntligen har man en ny dator

Äntligen har man en ny dator

Skrivet av Akahz den 9 februari 2014 kl 16:00

Så var äntligen bygget av min nya dator klar. Alla viktiga komponenter var klara redan innan jul, men jag saknade SSD-hårddiskar så det är först nu när de är installerade som jag anser att datorn är helt klar och redo att visas.

Det jag framför allt måste säga om den är att den är extremt tyst när jag kör fläktarna på medel, 7V. Går inte att höra att den är igång. Sedan är den även snygg i sitt titan chassi från Fractal Design.

Processorn är en i5-4670K på 3.4 GHz. Ska överklocka den en dag då den stora och tysta kylaren från Noctua verkligen gör sitt jobb.
Grafikkortet är ett AMD Radeon R9 280X från ASUS. 3 GB RAM och överklockat från fabriken. Och åter igen mycket tyst.
Minne blev lite mer än vad som egentligen behövs, men 960 kronor för 16 gigabyte RAM var ett sådant bra pris att jag valde det.
Sedan blev det tre hårddiskar. C: är en 120 GB SSD från min gamla dator som dock var trasig, så fick en ny på garantin efter att jag väntat i över en månad. Har Windows och några spel som inte använder sig av tredjepartsklienter på den.
D: är en SSD från Samsung. 250 GB och enbart för Steam, Origin och UPlay.
E: är en mekanisk hårddisk på 2 TB för lagring av vanliga filer och arbeten.

Priset blev lite över 10.000 skulle jag tro och den här datorn kommer nog räcka länge med sin möjlighet ett överklockning och utbyggnad.

HQ