Svenska
Blog
Det här kommer vi få se den 27 maj - Dragon Quest serien fyller 35!

Det här kommer vi få se den 27 maj - Dragon Quest serien fyller 35!

Min absoluta favoritspelserie fyller jubileums-ålder den 27 maj, med en bra sändningstid för oss svenskar och för första gången översatt live till engelska. Betyder detta stora nyheter för oss i väst? Måhända nyheter om att spelserien lanserar worldwide samtidigt hädanefter? Det här tror jag kommer utannonseras, rangordnat efter hur sannolikt det är att vi kommer få se det. Utöver då all slime-merchandise vi sannolikt kommer få se och drunkna i. Stort grattis på 35-årsdagen Dragon Quest.

10: Dragon Quest X lanseras i väst
Fastän jag själv spelat igenom den huvudsakliga storyn och älskat varje minut av det så är en eventuell Dragon Quest X lansering i väst i absolut topp om detta istället vore en önskelista. Vi vet redan att Dragon Quest X kommer visas upp under den här sändningen, sannolikt för att visa upp den nästkommande expansionen version 6. Vad vi också vet är att denna del av sändningen INTE kommer översättas till engelska. Trist då jag genuint anser att det här är den absolut sista chansen för Dragon Quest X att utannonseras om vi någonsin ska få spela det i online-form i väst. Kommer det hända? Tyvärr inte. Stor risk, stora utgifter för en sannolikt väldigt låg utdelning. Dragon Quest är än så länge inte ett namn som kan konkurera med den nivå av player base som behövs för att en online-tjänst ska kunna hållas vid liv långsiktigt, hälsosamt, och varför skulle Square Enix vilja konkurrera mot sin egna gigant Final Fantasy XIV?

9: Dragon Quest Walk lanseras i väst
Spelseriens skapare Yuji Horii besökte USA under 2020 för att diskutera möjligheterna att lansera Dragon Quest Walk i väst, enligt ihärdiga återkommande rykten. Flertalet mobiltitlar har sedan dess kommit och på senare tid börjat försvinna inom Dragon Quest serien som kvalitetsmässigt varit bra men som inte lyckats vidbehålla en stor playerbase långsiktigt. Säkrare kort än Dragon Quest Walk har inte resulterat i några stora succéer än så länge, och fastän jag själv inte är någon spelutvecklare så föreställer jag mig att Dragon Quest Walk, vars spelmekanik närmast kan liknas vid Pokémon Go, kräver långt större resurser att lansera och underhålla än Square Enix tidigare Dragon Quest till mobil försök.

8: Dragon Quest Warriors och/eller Builders 3
Nyckelpersoner bakom Builders serien har nyligen valt att gå vidare från teamet, motiverat av att de vill jobba på något nytt. Antyder det befogat i min vilda fantasi att Square Enix undersökt intresset från teamet att utveckla en tredje del inom den närmaste framtiden? Kanske. Behövs det? Än så länge inte då jag anser att Builders 2 är såpass välgjort, fullproppat med alla quality of life förbättringarna jag kan föreställa mig att jag kommer vilja ha från serien under dom närmaste åren. Något mer sannolikt anser jag en eventuell Warriors uppföljare är då det nu var över 5 år sedan vi såg seriens senaste del och en stor skara fans inte vill lämna den spin-of serien bakom sig än. Jag är en av dom.

7: Zenithian trilogy portas och lanserar till Switch
Att den här samlingen är på gång känns oerhört sannolik, att det kommer vara något annat än portningar av DS versionerna av spelen tror jag inte. Lanserar dom i väst är istället den kanske större frågan. Spelseriens första trilogi skippade väst när det lanserades i en relativt lat utgåva till Switch, trots att de alla är 100% spelbara på engelska. Tror jag intresset här är större för del 4-6 än del 1-3 som vi inte fick? Osäker. Skulle vi istället kunna få en samling av spel som ger oss del 1-6? Drömma går. Det är jag duktig på.

6: Dragon Quest 3 får en AAA-Remake
Många inbitna Dragon Quest fans känner sig säkra på att nästa del i serien att få en remake är Dragon Quest IX, och varför skulle den inte? En stor succé i väst som än så länge är den enda numrerade delen i serien som inte fått något nyutgåva och som kan generera nya intäkter för Square Enix. Jag ska återkomma till mina spekulationer kring den här potentiella remaken, men pratar vi påkostade remakes till konsol så anser jag att den mer sannolika titeln under utveckling är Dragon Quest 3. Japans stora favorit i serien, som i fler avseenden än ett rivstartade allt för serien och som: VARNING FÖR SPOILERS - har kopplingar till slutet av Dragon Quest XI. Ett slut som jag inte tror planterades bara för nostalgins skull där vi på senare tid dessutom fått spelets ikoniska hjälte Erdrick som spelbar karaktär i Super Smash Bros Ultimate. En sådan planterad push tror jag inte är utan hopp om framtida utdelning.

5: Dragon Quest lanserar hädanefter samma dag, världen över
Andra utgivare inom JRPG-genren som satsat på detta har än så länge fått stor utdelning för det, och visst är väl intresset för spelare större om man får upplevelsen när den känns somnyast och inte 2 år senare? Det här tror jag är den huvudsakliga motivationen bakom att ha den här sändningen live med översättning på engelska. För att ta ton att västvärlden hädanefter kommer vara lika viktig i utvecklingsschemat för serien som i Japan om titeln ifråga är planerad för en worldwide release. Varför inte?

4: Dragon Quest: The Adventure of Dai kommer få ett enormt fokus under sändningen, med ett planerat shadow drop inom en vecka av sändningen till mobil
Vi vet att ett mobilspel baserat på The Adventures of Dai är påväg. Betan är avslutad sedan en tid tillbaka, men vi vet inte när spelet kommer bortsett från det som står listat i google play store: Snart. Luckan är slående, och jag tror det kommer hända. Lansering inom max en vecka efter sändningen den 27 maj. Platform till det kommande konsolspelet kommer också utannonseras med release relativt snart. Potentiellt Switch exklusivt, men med lansering samma dag världen över.

3: Dragon Quest Monsters med Erik är bortglömt
Jag har mer än gärna fel i detta, då en rejäl uppdatering kring den här titeln vore högt placerat i min önskelista. Men med bara en bild på över 3 år, med ett utvecklingsteam som erkänt sig ha kört fast så tror jag inte vi kommer få se något från nästa del i Dragon Quest Monsters serien på väldigt länge, och då med någon annan än Erik som huvudkaraktär (som jag insisterar är som skapt för den här sortens spin-off). Måtte jag ha fel.

2: Dragon Quest IX visas upp till mobil
Dragon Quest nyutgåvor är antingen påkostade eller väldigt lata. Dragon Quest IX:s alla unika funktioner är som skapta för att överföras från DS till mobil där jag dessutom tror att vinsterna skulle bli långt större vid en simpel mobilportning än en påkostad konsolutgåva. Jag har motargumenterats av en stor skara passionerade fans i detta, men jag är nästintill säker. Det här kommer hända, Dragon Quest IX till mobil, och det är inte en dålig nyhet i så fall.

1: Dragon Quest XII visas upp
Tajmingen är precis inom ramen av tidigare utannonseringar av numrerade delar i serien. Den större frågan är vad vi kommer få se. En logotype med en bild av huvudkaraktären kan mycket väl vara det enda vi får se, men jag blir inte missnöjd för det i så fall. Allt jag kan få av Dragon Quest XII den 27 maj kommer jag skrika mig hes över. Det här är vad jag helst vill se och det är också det jag anser är mest sannolikt att vi får se. Platformen kommer bli Switch och inte exklusivt till de nya konsolerna som stora delar av spelmedia tycks tro. Du hörde det här först.

Vad tror du, och vad vill du helst se när Dragon Quest serien fyller 35?

Tillagt 2021-05-23 14:37:
För den som vill se sändningen live den 27 maj så går det att göra genom den här länken:

https://dragonquest.square-enix-games.com/dq35?utm_source=twitter_dragonquest&utm_campaign=dq35site_none-other_SQEXSOCIAL&fbclid=IwAR1uHfshf5NtS_StFR7toaKA45uQZBE-remyydOrJxqCgqkq2kzcnyXflyc

HQ