Svenska
Blog

Mandalorian blir bättre och bättre [S02E05] (Spoilers)

Den eminenta TV-serien The Clone Wars avslutades ju egentligen för flera månader sedan, men det var först igår som svenskar har kunnat ta del av den spektakulära seriefinalen och det var precis så hjärtskärande bitterljuvt som jag hade hoppats på. The Clone Wars överhuvudtaget är det bästa som har hänt Star Wars-franchisen sedan, ja, Genndy Tartakovsky startade klonkrigen hos Cartoon Network för så många år sedan. Därför är det tacksamt att Filonis lilla universum har smält över till The Mandalorian, för den pågående rymdvästern blir bara bättre och bättre - särskilt nu när Ahsoka Tano äntligen har gjort sin live action-debut.

Jag menar, här snackar vi renodlad fanservice. Först Bo-Katan, sedan Ahsoka - en av de bästa Star Wars-karaktärerna någonsin - och nämnandet av Thrawn? Favreau och Filoni kittlar fansens Star Wars-intresse på ett sätt som varken Rian Johnson eller J.J. Abrams lyckades med i den senaste filmtrilogin. Kommer Thrawn (förhoppnings spelad av Lars Mikkelsen) att göra en cameo i denna serie, måntro? Betyder det också att vi kanske också får skymta live action-varianter av Rebels-figurerna Ezra och Sabine? Vi lär återse Rex och Boba Fett ganska snart i The Mandalorian, men det är sällan jag verkligen är så här taggad på nästa avsnitt. Clone Wars- och Rebels-karaktärerna lockar såklart, men främst för att Mandos resa faktiskt börjar köttas ut lite - hur långsamt det än må vara.

Dawson var visserligen lite väl stel som Ahsoka med tanke på hur uttrycksfull hennes animerade gestaltning är, men hon lyckades också fånga karaktärens essens och Filonis regi var skarp, fokuserad och fängslande i sin samurajdoftande Kurosawa-ton. Det är också skickligt hur serieskaparna introducerar dessa fanfavoriter utan att figurerna känns alltför främmande för nya fans då det märks att dessa sitter på härligt mycket Star Wars-historik. Ja, fortsätter det att vara så här trevligt fram till nästa säsong så bör Favreau och Filoni snart börja jobba på en Star Wars-film - dessa två herrar är utan tvekan Star Wars framtid.

Mandalorian blir bättre och bättre [S02E05] (Spoilers)

HQ