Svenska
Blog
The Falcon and the Winter Soldier ser kul ut

The Falcon and the Winter Soldier ser kul ut

För den som inte är det minsta sportintresserad är mega-eventet Super Bowl (som undertecknad) mest synonymt med mysiga reklamsnuttar (Scissorhands-reklamen är fantastisk) och såklart maffiga filmtrailers, men i år var det verkligen inte mycket som stack ut. Det är inte så konstigt med tanke på det osäkra tillstånd många av dessa blockbusters befinner sig i just nu, då flera av förra årets storfilmer redan försenats två-tre gånger. Förutom att min eminenta kollega Ranta redan sågat sönder och samman Shyamalans unkna thriller-klipp och Coming 2 America-trailern var mest en nedbantad version av trailern som släpptes för ett tag sedan kändes det mesta som gammal skåpmat och det var väl The Falcon and the Winter Soldier-trailern som såg tillräckligt fräscht ut för att koras till trailern-vinnaren.

Nej, jag förväntar mig inte direkt något storverk från actionserien och trailern i sig är inte banbrytande på något vis, men det faktum att påkostade Marvel-produktioner har börjat sändas på en streamingtjänst är en ytterst bekväm tanke. WandaVision är som sagt en lovande start på den nya Marvel-fasen och att Falcon & Winter Soldier letar sig in i en TV nära dig den 19 mars gör mig rätt superhjältesugen. Det är kul actionspäckad serietidningsunderhållning (som inte är CW:s förkastliga skräp), svulstig sådan, är corona-säker underhållning för tillfället och jag hoppas nu att Black Widow-filmen följer trenden som påbörjades med Mulan förra året, det vill säga att filmens släpps digitalt för ett lite dyrare VOD-pris. Raya and the Last Dragon kommer att släppas digitalt i mars för ett Premium Access-pris på 249 kronor, vilket inte känns så tokigt om man exempelvis är flera i hushållet, och det vore ärligt talat inte så dumt av Disney att göra samma sak med Black Widow. Filmindustrin håller fortfarande andan i dessa pandemitider, så varför inte ta det osäkra före det osäkra?

Fram tills dess lär The Falcon and The Winter Soldier släcka Marvel-törsten för de som inte föll för WandaVisions sitcom-inramning. Det är ju såklart inte samma sak utan den karismatiske Chris Evans, men jag ser fram emot att se den något underskattade Daniel Bruhl som en maskförsedd värsting och den omaka kompis-dynamiken mellan titelfiguren lär underhålla (även om stirrtävlingen i trailern kändes lite fånigt).

Hur ser du på den påbörjade Marvel-fasen? Hur ser dina förväntningar ut på Falcon-serien, Loki-showen, Black Widow-filmen och kommande The Eternals?

HQ