Svenska
Blog

Dune 2 är på gång, i princip

I en intervju med WarnerMedia-topparna rapporterade Deadline att Dune 2, det vill säga det andra delen av Denis Villeneuves mästerliga ökenodyssé, i princip är bekräftad. Så här uttalade sig VD:n Ann Sarnoff om saken:

“Will we have a sequel to Dune? If you watch the movie you see how it ends. I think you pretty much know the answer to that”.

Uttalandet är vagt, slingrigt, men med tanke på hur filmen faktiskt slutade - med citatet "This is only the beginning" - kan det egentligen inte betyda något annat än att Part 2 kommer att få ett officiellt klartecken. Detta är såklart musik för mina öron. Balsam för min Dune-suktande själ. Något annat kan det ju inte möjligtvis vara? Pauls resa är inte över än och med tanke på det självsäkra "Part 1" under filmens öppningstitel hade något annat varit rena idiotin. En ren och skär tragedi att inte avsluta en halvfärdig historia. Jag har alltid trott på Villeneuves förmåga att blända tittaren med sin genuina filmskaparkonst, men med Warner Bros vet man ju aldrig hur det ligger till. 

En rädsla har gnagit i mig på grund av osäkerheten till följd av filmbolagets tystnad. Fear is the mind-killer. Det faktum att det har dröjt så länge för ett officiellt grönt ljus - vilket uppföljaren egentligen inte har fått ännu - gör ju att mycket av negativiteten och floppvarningarna som har omringat filmen hinner ifatt en. Även om det har gått finfint för science fiction-eposet runt om i världen och idag premiärvisas mästerverket äntligen i USA på både biografer och HBO Max, har det aldrig garanterats en fortsättning. Nu låter det dock inte som att det rör sig om tidernas största flopp, trots alla envisa prognoser. Det låter just nu som att filmbolaget kommer att fortsätta satsa på Frank Herberts futuristiska drogkrig och även om jag skulle sova bättre med en officiell greenlight har uppföljaren åtminstone satts i rullning. En HBO-show tinas förhoppningsvis upp också. För just nu vill jag inte ha något annat än påkostade, hypnotiserande science fiction signerat Villeneuve. "Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain".

Det har blivit tre biobesök för denna Dune-tok. Har du sett den? Längtar du efter den andra delen?<br />
<br />

Dune 2 är på gång, i princip

<br />
Ingen mer huvudvärk för dig, flintis! Dune 2 är, i stort sett, på gång!

HQ