Svenska
Blog
Ge mig burgare! Bobs filmburgare!

Ge mig burgare! Bobs filmburgare!

Jag räknar med många burgare nu i sommar om mina USA-planer går i lås, men jag suktar just nu efter en annan slags burgare: jag vill ha burgare i fräsande filmform, stekt av den svettige vardagshjälten Bob Belcher och serverad till mig på närmaste biograf. Jag talar förståss om Bob's Burgers-filmen, som ännu inte har nått Sverige och det tycks inte finnas någon som helst information om var eller när denna kritikerhyllade komedi ska landa här. Det finns säkerligen en chans att den dumpas på Disneys streamingtjänst istället för att dukas upp på svenska biografer, men vi får vänta och se. 

Den 2000-talet-doftande trailern, som likt Simpsons-filmen uppdaterade sin animation, säger inte särskilt mycket i sig men efter att 20th Century Fox kom ut med detaljer om att filmen är ett äventyrligt smygmusikaliskt mordmysterium kan jag inte hålla salivet i styr: bara det härligt kaotiska inledningsnumret Sunny Side-Up Summer sprudlar av sommarglädje och det faktum att ingen av röstskådisarna kan sjunga väl förseglar bara TV-seriens excentriska charm. Eller spana bara in den hysteriskt roliga kortfilmen My Butt Hazzah Fever som släpptes i samband med filmpremiären för att känna på showens obräckliga energi.

Bob's Burgers har sedan mååånga år tillbaka ersatt The Simpsons som dagens mest dynamiska animerade familj-sitcom (för vuxna) och även om de två sista säsongerna har varit lite svalare sett till humorn bjuder Bob's Burgers gång på gång på en färsk uppdukning som gör det absolut bästa från sina karasimatiska karaktärer. Det låter också lovande att det verkar vara mer än bara en glorifierad tvåtimmarsepisod, utan låter och känns som en välförtjänt biodebut av det lilla jag har sett och hört. Vad tycker du om Bob's Burgers? Är du lika hungrig på showens långfilmsdebut som jag?

HQ