Svenska
Blog
True Detective: Frozen Yoghurt (spoilers)

True Detective: Frozen Yoghurt (spoilers)

True Detective-pappan Nic Pizzolato gick nyligen ut med att man minsann inte kan "skylla" på honom för det som händer i den pågående True Detective-säsongen Night Country, och även om detta var en onödig pik mot kollegan Isso López - som nu styr skutan - går det inte att skaka av sig det faktum att True Detective har kört ner sig i diket nu. 

Det återstår två episoder kvar av Night Country, men efter senaste avsnittet lär jag nog inte fortsätta kika. Det finns ingen mystik bakom de frusna kropparna - bara upptinad familjedrama, repetitiva scener och en ton som inte kan bestämma sig för vad den vill vara. Det är samma sak, hela tiden: fallet tar en paus och folk gnäller på varandra över samma saker fram tills de sista tre cliffhanger-minuterna, där det är tänkt att publiken ska bita naglarna i ren spänning. Men nu är det bara fånigt. 

Jag skrattade ordentligt när Foster exempelvis förklarade för TV-publiken att det minsann inte finns spöken, för att sedan låta Navarro förneka att hon såg ett gapande spöke från The Ring. Det var också direkt löjeväckande hur snabbt kustbevaknbingen hittade (och identifierade!) Navarros nakna syrra i det mörka havet på julafton så snabbt, men roligast var den enögde lodisen i slutet som triumferande utropade "We're all in the Night Country now". Åh nej! Snälla, inte Night Country! Inte mer!

Precis som många redan har spekulerat om online tror jag att det fortfarande har något att göra med vattenförgiftning eller något liknande från minverksamheten, men det är svårt att bry sig om historien nu. Det är tydligt att detaljer inte spelar någon roll i denna säsong och Night Country känns mer som en AI-genererad imitation av första säsongens tematik än ett nytt fräscht True Detective-kapitel.

Säsongen är inte slut så det är fortfarande lite väl tidigt att utse Night Country till den sämsta säsongen hittills, men det är väldigt nära. Säsong 2 var också en vilsen berättelse, men som återfann sin mojo mot dess dramariska upplösning. Kan Night Country uppnå samma sak, månne?

HQ