Svenska
Blog

Snabba tankar om Hyper X Alloy FPS

Även Fjollträsk har drabbats av den extrema värmen som hägrar över resten av landet. Så därför kändes en promenad till det lokala plocka-upp-försenade-paket-utlämningsstället lika oöverstigligt som en tripp till Mount Everest. Men Avin förkunnade paket från Petter Hegevall och sådana är alltid intressanta. Så efter att ha svettats till och från bilen så låg ett, minst sagt, väl tilltaget paket på bordet. Majoriteten av det var godis. Choklad (nice, men den halvan som ännu inte har ätits upp, har smält, courtesy of Mr. Heat). En annan sak som låg förpackad var dock ett tangentbord (av namnet att döma, inte lika smältbart som Dumle) - HyperX Alloy FPS. Bortsett från att namnet låter som en Inte-säker-för-arbetet-film med Optimus Prime i huvudrollen, så föll jag direkt för dess kompakta design och kopplade upp det kort därefter.

Två dagar senare har det dansats rätt rejält över de rödfärgade, klick-tillfredsställande, tangenterna. Det som tilltalar mig mest är tangentbordets slinka form. Det är inte Stealth-tangenter på långa vägar, men konstruktionen på vilket allting vilar är liknar den tunnhet vi sett hos Apple-produkter. Något jag uppskattar, då rejäla tangenter med ordentligt klickande (utan att för den delen kännas överdriven) fyller något konstigt rum hos mig. Medan Cherry MX-Brown ligger varmast om hjärtat (hade det i mitt förra - Turtle Beach Impact 600) så lirar även dettas MX-Blue helt okej.

Det kommer lastat med de klassiska multimedia-knapparna som vi kommit att ta för givet samt några fiffiga andra fiffiga tillägg. Kortkommandon för att aktivera spelläge (avaktiverar Windows-knappen) och justering av hur bakgrundsbelysningen beter sig. Minusen består i att jag inte hittat några uppenbara knappar för makro programmering eller ändring av vilken färg bakgrunden går i. Men då resten av mina datortillbehör (musen) och burken i fråga (frontfläktarna) också är röda, så gör det ingenting. För min del i alla fall.

Vad gäller priset, som ligger någonstans mellan åttahundringen och tusenlappen, så skulle jag säga att det är rätt rättvist. Ha. Byggkvalitén är superb, det är lagom diskret och skönt att använda (do with that as you will). Skulle jag sätta ett betyg så landar det på en åtta. Nej, nu ska jag ta vad som blir min trehundraåttiofjärde dusch idag. Hej' på rej!

Snabba tankar om Hyper X Alloy FPS

Det har även en niftig liten utgång för laddning av telefonen. Bara laddning. Inget mer.

HQ