Svenska
Blog

Toy Story 4 - rätt eller fel?

Toy Story 4 kommer landa i juni 2017 och jag är såklart en utav de som redan längtar (jag och Erik, typ). Tog upp det i skolan i går men fick ett skrämmande svalt mottagande som kompisarna försvarade med att det luktar mjölkning. Så i stället för att gå igenom gruppuppgiften innan lektionen ägnade vi några minuter åt att diskutera barndom.

Då slog det mig, och efter att ha läst lite av varje på internet satt jag där och funderade. Toy Story-trilogin är på många sätt så komplett den kan bli. Spoiler:Spoiler:Från att ha lärt känna hela gänget år 1995 till att, år 2010 ta ett tårdrypande farväl då Andy lämnade över sina livskamrater till Bonnie, knyter ihop säcken på ett mycket tillfredsställande sätt. På så sätt kan det bli våghalsigt med en uppföljare som, återigen enligt internet, ska ta vid direkt efter trean. Vi som växte upp med historien ser den i mångt och mycket som avslutad medan nya tittare vars inkörsport var trean gärna ser mer.

Vi snackar två historier här för två generationer. Vi 90-talister är när allt kommer omkring lite oroliga för att vår nostalgi ska sättas på spel medan dubbelnollorna (ursäkta ordvalet, kunde inte låta bli) med viss sannolikhet håller trean som "första film" och på så sätt gärna ser en fortsättning. Hur ser du på saken? Vill du se en fortsättning på trilogin eller ser du helst att den stannar där den är?

Och nu till en liten avstickare som rör en alternativ historia som jag skulle vilja se. Då den handlar om hur det ser ut efter treans slut så drar jag ett vitt streck över det här stycket som du får ta bort om du vill... Spoiler:Spoiler:Så för er som är kvar, vad tror ni om att gänget bestämmer sig för att besöka Andy på hans college? Tänk er att Bonnie tillsammans med sin mamma är på semester vilket tillåter leksakerna att ta bussen in till stan där Andy huserar, och se hur han har det. I skolan, hemma och mitt emellan. Eftersom de inte ska vara där så får de hålla sig gömda på klassiskt Sam Fischer-manér samtidigt som de följer med Andy. Kanske inte räcker för en hel film men kanske en kortis, i stil med Toy Story Of Terror.

Toy Story 4 - rätt eller fel?

Oavsett vad var och en anser om en uppföljare så ska i alla fall jag ha reunion med den tuffaste cowboyen i vilda western under sommaren 2017.

HQ