Svenska
Blog

Ser fram emot säsong 2 av Agent Carter

Jag har aldrig varit så himla överdrivet intresserad av det här med "superhjältar", i alla fall inte på Marvels sida av serietidningen. Jag har alltid varit mer partisk Batman, och därmed försakat både Superman, Iron Man, Hulken och Captain America. Därför ignorerades The Avengers ganska stenhårt medan polarna sprang till biografen så fort kalendern tillät. Det var inte förrän jag, tillsammans med sagda polare, såg Captain America: The First Avenger under hösten 2011 som intresset vaknade. För några veckor sedan såg jag äntligen uppföljaren Captain America: The Winter Soldier, efter att blu-ray-kopian samlat damm i evigheter.

Men innan det hann jag även med första säsongen av Agent Carter, eller ja..., hann med och hann med..., såg den i lugn och ro. Och gillade den skarpt. Utspelade sig några år efter första Captain America och följde miss Carter då hon efter att ha haft ett ganska schysst toppjobb under kriget åter jobbade på SSR. Nära på att falla in i rollen som simpel sekreterare snarare än agent fick hon en förfrågan från ingen mindre än Howard Stark. Och så var äventyret igång. Glad åt att äntligen ha tagit mig i kragen och följt en ordentlig serie såg jag samtliga avsnitt och kände mig lite vemodig under säsongsfinalen. Jag ville ha en andra säsong, med tanke på hur allt slutade.

Och nu är det inte långt kvar innan premiären av säsong 2 går av stapeln (5:e januari på ABC), efter vad jag hört rykten hit och dit om hurvida den faktiskt skulle komma. Jag är spänd, ser fram emot ännu ett äventyr som den här gången kommer äga rum på östkusten i Los Angeles. Howard Stark håller på med film och Peggy har flugit ner. Med tanke på hur just sista avsnittet av första säsongen slutade förväntar jag mig att se vad Dr. Armin Zola har kokat ihop... Teasern säger inte så överdrivet mycket om man säger så.

Ser fram emot säsong 2 av Agent Carter

Och ja, sen jag såg Captain America: The Winter Soldier så är även jag galet peppad på Captain America: Civil War. Men först 1947...

HQ