Svenska
Wheel of Time är äntligen här

Wheel of Time är äntligen här

Skrivet av Ano92 den 25 november 2021 kl 10:01

Alla 14(!) böcker i Wheel of Time-serien är inte klockrena men som helhet är det en av mina favoriter i fantasygenren. Jag har väntat med både spänning och fasa på den adaption som Bezos & co slängt ihop på Amazon. Helt ärligt tror jag inte att jag har varit såhär förväntansfull på en adaption någonsin tidigare. Tre avsnitt släpptes i fredags och jag gilar det. Jag gillar det rejält. 

Det finns absolut skavanker. Mytologiberättelsen som presenteras det allra första som händer är snudd på obegriplig för en oinsatt och koreografin i actionsekvenserna håller inte alltid högsta nivå, MEN! Potential finns det massor av. Skådisarna känns rätt, tonen känns rätt, världen känns rätt. När jag tittar så ser jag framför mig allt häftigt som komma skall. Jag ber för att det ska bli en hit så att all potential ska få möjlighet att blomma ut. Minst 6 säsonger behövs. Minst. 

I senaste avsnittet av podden GOTY snackar vi länge och väl om Wheel of Time men även om mycket annat skoj som Pokemon Brilliant Diamond, Ghostbusters: Afterlife och Cowboy Bebop. Ge det en chans vettja om det låter intressant! 

HQ