Svenska
Blog
Tvrummet!

Tvrummet!

Har fortfarande ganska mycket småpill att göra. Men nu går tvrummet använda i alla fall. Ska fixa till kabeldragningen osv. Har gjort och valt som följer:

Har en heltäckningsmatta (igentligen plattor) i Antracit som är laggda på golv och uppför väggen där tvn är. På golvet är det bara att lägga mattejp och lägga dit dom, på väggen så är det limmade. Ger en väldigt varm och ombodnad känsla, är väldigt nöjd med det valet, även om spillda popcorn synar väldigt mycket.
Har satt en vitgrundmålad grov panel runtom resten av rummets väggar, ger det lite av en stugkänsla. Har satt distanser bakom en golvlist och sänkt den en cm från taket för att använda som taklist. Anledningen är att rymma en Philips hue ledlist bakom, som man sedan kan styra i vilken färg man vill, eller intensitet. Ska även gå koppla ihop med ledbelysningen på tvns Ambilight. Stör mig dock ganska mycket på att det var ett avstånd på ca en lampa mellan ledlisten och skarven till förlängningsledlisten. Nu ser det ut som att en lampa slocknat. Får se om jag skruvar ner det och ser om det går lägga det lite mer omlott och få till det.

Taket är bara målat med en matt vit takfärg, ska byta ut taklampan mot något bättre alternativ. Hade planer på att lägga in spottar, men isoleringen ovan taket liger an direkt mot taket och det är ganska låg takhöjd i rummet. Då jag inte vill sänka taket mer så hade jag i sådana fall måsta plocka ur all isolering och satt dit något som tar mindre plats för att rymma baken på spottarna.

Har en Ikea Fjällbo som tvbänk, har även matchande vardagsrumsbord. Ty ker den var rätt snajsig med en blandning mellan metall och trä. Ger en bra ventilation också med gallret som sitter för fronterna och sidorna.

Ljudssystemet är ett Avanti pro a.110 med matchande center och sateliter. Då det är en inbyggd 10tums basare i båda frontarna så är en sub fullständigt onödigt. Det mullrar på rätt ordentligt i det lilla 15kvm rummet. Förstärkaren är en gammal Yamaha HTR 5740, den följde med högtalarna. Blir att bytas mot en Onkyo 676e när tid och pengar finns. Men Yamahan klarar jobbet helt ok tillsvidare.

Till tvn så föll valet som jag skrev igår på en Philips 65Oled837. Anledningen var kombinationen Ambilight och Oled. Har inte hunnit pilla runt så mycket med den. Men vid första anblick så är den magiskt fin. Ska pilla runt i lite inställningar och hårdköra den med Ps4 pron så återkommer jag med intryck från den.

Försökte få in en panormabild på rummet, men de blev för stor fil.

HQ