Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Flight Simulator har ett litet problem...

Flight Simulator har ett litet problem...

Skrivet av blanc den 5 augusti 2022 kl 14:37

Flight Simulator är trevligt. Jag brukar ta en halvtimme / timme och flyga över platser jag känner till. För det mesta är allt väldigt imponerande och till en viss grad även rätt "Uppslukande"... Förutom då jag besöker Göteborg. Det märks att utvecklarna inte lagt ned samma sorts detaljarbete med Göteborg som vid andra störra städer världen över, eller så lyckades spelet inte rendera byggnader överallt för varken Centralstationen eller Ullevi finns med. Istället är det platta karttexturer på marken där byggnaderna ska vara. Liseberg har åtminstone byggnader omrking sig men algoritmen, grafikmotorn eller vad det nu än är som konverterar riktiga kartor till byggnader, har misslyckats identifera att det är ett nöjesfällt. Ingen stor deal egentligen då man oftast flyger högre upp än vad jag gjorde men spelet har definivit ett problem att lösa då helikopter expansionen kommer till höst. 

HQ
Jag älskar Microsofts crossplay-design

Jag älskar Microsofts crossplay-design

Skrivet av blanc den 11 juni 2022 kl 14:38

Jag har haft en Series S i över ett år nu och ett Series X i några månader. Jag är fortfarande lika förundrad över hur bra Microsofts konsoller talar med varandra och min stationära PC. Igår kväll spelade sonen Minecraft tillsammans med en kompis på vårt Series S uppe på övervåningen. De behövde hjälp med en sak och jag valde att hoppa in lite snabbt på deras server via min dator. Supersmidigt. Idag Lördag har barnen har varit ute sen kl 7 i morse så efter lunch fick de spela lite. Sonen ville köra i vardagsrummet där jag satt med Halo Infinite. Inga problem sa jag och sparade ned, tog min handkontroll och fortsatt där jag slutade uppe på övervåningen på Series S. "It just works" Som Todd Howard säger. Smidigt, smärtfritt och helt suveränt i ett hushåll där 3 av 4 älskar att spela tv-spel.

Det var allt för den här gången!

Min Xbox Design Lab-handkontroll är här!

Min Xbox Design Lab-handkontroll är här!

Skrivet av blanc den 8 juni 2022 kl 21:28

Ohh! Den blev ännu tjusigare än vad jag hade hoppats på! Jag och mina barn satt för några veckor sedan och designade varsin handkontroll. Sonen älskar rosa och gjorde den således nästan helt i rosa fast med de klassiska AXYB-knapparna från 360-eran. Dottern gjorde en riktigt fin svart kontroll med ett guldigt "styrkors" (eller vad den nu kallas) först och mörklika bumpers bland annat. Meeeen, så ångrade hon sig i sista sekund och designade en otroligt intressant Super Mario-handkontroll istället. Blått, rött och gult... All over the place. Min blev olika nyanser av grått med ett rött styrkors och den används flitigt hemma nu då jag spelar Halo Infinite kampanjen. Bumpers och triggers är i mörkgrått.

Finns det någon här på Gamereactor som gjort en egen handkontroll via Design Labs? Blev ni nöjd?

En alldeles underbar apparat!

En alldeles underbar apparat!

Skrivet av blanc den 11 mars 2022 kl 14:53

Detta är den 4:e iPaden jag ägt, en 2020 iPad Pro 11 tum. Tidigare iPads har varit iPad 3, iPad mini 2014 och en iPad Pro 2017. Men detta är första gången av alla mina iPads som jag faktiskt använt så mycket att den till och med ersatt min stationära dator som huvudenhet här hemma. Nu finns Magic Keyboad och Apple Pencil. Apple Pencil är brilliant för att rita och föra anteckningar med. Jag använder Good Notes dagligen och resten av tiden har jag mitt magic keyboard ikopplat (Detta inlägg skrivs med Magic Keyboard). Hade det inte varit för att det endast är iPad Pro som har 120 hz displayer hade jag nöjt mig med den nya iPad Air då jag trots videoredigering, programering samt animering inte ens är i närheten av iPad Prons maxkapacitet. 

iPadOS har sina brister och ersätter inte en dators operativsystem helt och hållet men det är så lätt att vara kreativ ”on the go” samt att ios15 filsystem är betydligt bättre nu än vad det någonsin har varit. Dessutom är det så otroligt roligt att programera och animera tillsammans med mina barn. Kreativen har verkligen ökat med 500 procent och detta är den första iPad enhet jag inte sålt av efter ett år. Istället har jag köpt en extra iPad samt penna till mina barn så vi kan lättare rita och skapa tillsammans.

Äger du en iPad och vad tycker du om den isåfall?

Hello there!

Hello there!

Skrivet av blanc den 9 mars 2022 kl 21:30

Äntligen har trailern till Obi Wan Kenobi-serien släppts!  Jag är pepp… Tror jag! Det ser kanske inte riktigt så fränt ut som jag hade hoppats. Den är lite väl billig kanske. Definivit billigare än Mandalorian och åtminstone i samma klass som Book of Boba Fett. Jag hade hellre sett en film om Obi-Wan men visst är det fränt med mer Star Wars runt Galactic Civil War. Sen är det skönt att jag troligtvis kommer slippa se alla fantrailers nu när riktiga har släppts.  Länken till trailern finns här.