Svenska
Blog
Jag har sålt mitt Playstation 5

Jag har sålt mitt Playstation 5

Skrivet av blanc den 15 september 2023 kl 16:00

Jag gillar PS5. Det är en fantastisk spelkonsol med imponerande grafik och ett grymt spelbibliotek (ish). Men det är dags att säga farväl. Mitt spelande har ändrats på senare tid och jag spenderar större delen av min fritid vid datorn eller med min Xbox. Det passar mitt spelintresse bättre och är där mina vänner oftast hänger. Tyvärr har min PS5 mest stått oanvänd på sistone. Sen så är inte livet superlätt rent ekonomiskt just nu med stigande räntor och jag behöver helt enkelt pengarna till andra viktiga saker som räkningar och sparande. Dessutom började alla mina spelsystem ta upp för mycket plats och jag ville ha en mer organiserad hemmiljö. Som en en tröst kommer många av de bästa titlarna till PC. Förhoppningsvis, om det ens blir av längre, kommer Last of Us Faction få en back to back PC release. Det är i särsklass det spel jag ser fram emot mest.

Så, är jag ledsen över att behöva sälja PS5:an? Ja. Är det en stor grej? Nej. Sen finns ju Game Pass... Så.

HQ
Zack Snyder's Justice League är borttaget ifrån HBO Max.

Zack Snyder's Justice League är borttaget ifrån HBO Max.

Skrivet av blanc den 28 augusti 2023 kl 23:24

Det ska visst handla om något licensstrul när jag kollat runt efter exakta anledningen. Tydligen ligger filmen kvar på Amerikas HBO och även HBO Max Europe. Jag upptäckte det sent ikväll men den har varit borta sen mitten av sommaren och då florerade ryktet att Warners kostymfolk drog bort den för att hålla filmernas canon mer intakt och konsekvent. Tydligen är det Josstice League som fortfarande räknas som Snyderverse canon. 

Jag var själv inget större fan av varken 2017 eller Zacks version av Justice League. Men uppskattade att han fick chansen att göra klart sin film. Väldigt tråkigt att den är borttagen för oss i Skandinavien.

HQ
Spoilerfritt: Tears of the Kingdom är avklarat!

Spoilerfritt: Tears of the Kingdom är avklarat!

Skrivet av blanc den 10 juni 2023 kl 17:27

Efter 65 timmar med endast 8 hjärtan men full stamina, så klarade jag spelet. Det är 10 timmar mer än min total för Breath of the Wild och där klarade jag ut alla huvuduppdrag som ledde till slutbossen. Det gjorde jag inte i Tears of the Kingdom utan valde istället att halka mig in till slotbossen rätt så omgående. Nu i min andra spelomgång väljer jag istället att ta det mycket lugnare och klara ut mer av uppdragen som kretsar kring huvudstoryn. Fantastiskt spel. Bättre än Breath of the Wild på alla sätt och Tears är således mitt andra Zelda spel som jag klarat ut. Dessutom på rekordsnabb tid för att vara mig. 

Lite stats: 8 hjärtan. Full Stamina. 12 000 Rupees. 7 kompletta armor sets. Master Sword och Hylian Shield hittade. (Skölden hittade jag nästan direkt av en slump för övrigt).

Hur ska Nintendo någonsin kunna toppa detta? 

Breath of the Wild är äntligen avklarat!

Breath of the Wild är äntligen avklarat!

Skrivet av blanc den 1 april 2023 kl 17:54

Breath of the Wild är det första Zeldaspelet jag spelat ut. Jag har fortfarande en hel del kvar att göra men Ganon är äntligen besegrad. Jag fullkomligt älskar friheten i Breath of the Wild, inget annat spel kommer ens i närheten! Däremot tycker jag handlingen verkligen är i svagaste laget och jag hade inte varit ledsen om vapnen man bär med sig hade orkat några extra slag istället för inget alls. Nu är jag fullkomligt ultramegapepp på Tears of the Kingdom och möjligheten att smälta ihop saker med varandra. Förhoppningsvis kommer vapnen hålla några slag längre.   

 

Allt jag önskade att Shredder's Revenge var!

Allt jag önskade att Shredder's Revenge var!

Skrivet av blanc den 30 december 2022 kl 20:54

Beat Em' Ups är en genre jag vill älska men aldrig riktigt klickat med. Jag tycker oftast styrningen är svår! Jag tenderar att inte riktigt lyckas "sikta in mig" på fienderna och slår istället i luften framför dem och jag har svårt att få till sprinten genom att dubbelklicka frammåt på D-paden. Detta gör att jag rätt fort ger upp på Beat Em' Ups. Shredder's Revenge ville jag älska. Turtles är liksom som säkert många andra på Gamereactor en barndomsfavorit, men jag kunde aldrig komma in i det pågrund av problemen jag listat ovan. Så jag trodde där och då att Beat Em' Ups kanske helt enkelt inte längre är min grej.

Men så köpte jag Mother Russia Bleeds igår på Switch-rean och jag har spelat det frenetiskt hela dagen på min Switch OLED och jag... ÄLSKAR DET. Kontrollerna är mycket mer responsiva än tidigare exempel och jag älskar hur ultravåldsamt det är. Det är riktigt, riktigt rått. Speciellt då man tar upp en kniv och sticker den i magen på sina fiender som sjunker död på marken direkt. Det är... Uppsendeväckande och slagkraftigt. Det är som om The Warriors och Eastern Promises fick ett spel som utspelar sig i Sovjet. Har ni inte testat kan jag rekommendera det starkt.