Svenska
Blog

Tidernas bästa Battlefield?

Skrivet av C-Virus90 den 29 februari 2024 kl 11:04

I dagens blogginlägg tänkte jag snacka Battlefield. Men inte vilket som helst, utan tidernas bästa! Jag minns det som om det var igår... Jag startade upp Battlefield 1942. Jag hade läst om det i tidningen, men hade ingen aning om vilken skala av krig jag skulle möta och vilken positiv överraskning det var! Vi har sedan det första spelet haft möjligheten att delta i alla möjliga krig, från andra världskriget till vietnamnkriget, modern krigföring, ja till och med in i framtiden med Battlefield 2142... Men, vilket spel är tidernas bästa? Jag ska vara helt ärlig och säga att det finns flera spel i franchisen som verkligen petar i toppen...

Det svenska spelundret var ett faktum med Battlefield 3 och jag minns affischerna när jag åkte tunnelbana i storstaden... En bild på en soldat och längst ner stod det made in Stockholm. Jag får rysningar när jag tänker tillbaka på det, och vilket spel sen. Även om jag avskydde battlelog-siten var spelets multiplayer helt fenomenal. Dock ska sägas att föregångaren, nämligen Battlefield 2 var spelet som verkligen gjorde att jag fastnade för franchisen... Expansionen Special Forces var också det helt makalöst bra. Jag minns hur man kunde använda änterhake och glida mellan byggnader!  Så jag vill faktiskt slå ett extra hårt slag för BF2! 

Vad säger ni, vilket är tidernas bästa Battlefield?

HQ

När var ni på bio senast?

Skrivet av C-Virus90 den 28 februari 2024 kl 20:59

dagens blogginlägg tänkte jag snacka biobesök. På lördag blir det dags för biobesök, då bär det av att se Dune II och jag är extremt laddad. Men, så slog det mig... Det var ändå ett bra tag sedan jag var på bio sist. Närmare bestämt så tror jag att det var någon gång i slutet av augusti 2023... Det känns mer och mer som att biobesöken bara blir färre och färre. 

Det är ju såklart onekligen så att biobesöken är oresonligt dyra och så... Men kan det också ha att göra med filmutbudet? Eller biobesökarna... Eller allt sammans?

Vad säger ni?

HQ

Resident Evil Merch

Skrivet av C-Virus90 den 27 februari 2024 kl 07:59

I dagens blogginlägg tänkte jag kort snacka Resident Evil merchandise... Det finns en hel del häftiga statyetter, figurer och annat... Även om priserna är hutlösa så kan man ju alltid få drömma lite... En statyett av licker... den gör sig svinläcker... eller ska jag säga svinlicker? 😆 Den är dock inte billig så plånboken säger strängt nej. Ändå kan jag inte låta bli att dregla över den. Den hade gjort sig bra i mitt vardagsrum...  Även om Tyranten ser magnifik ut också, om än lite lättklädd.... Själva posen är extremt skräckinjagande och om man har en dålig dag så kan man alltid slänga en blick på denna och tänka att allting är relativt... I slutändan kanske det helt enkelt får bli en till kopp i samlingen? Jag har en hel del koppar med koppling till diverse filmer och spel och det har blivit lite en grej att samla på haha.

Vad säger ni, brukar ni köpa spel-merchandise?

Tidernas bästa zombiespel?

Skrivet av C-Virus90 den 25 februari 2024 kl 11:34

I dagens blogginlägg tänkte jag snacka om de levande döda... Närmare bestämt, tidernas absolut bästa zombiespel... En del spel väljer att lägga fokus på de levande döda vilka får en central roll i spelets mekanik eller berättelse medan andra använder dem som en kuliss eller mindre hot i bakgrunden... Vilket är då tidernas bästa zombiespel?

Först ut kommer kanske den mest självklara kandidaten Resident Evil 2 (remake). Det första spelet la grunden till survival horror-genren där ett stort fokus lades på de levande döda. En drös fantastiska spel i franchisen har tagit olika grepp om just zombies men remaken på tvåan är bland de bästa! Vidare kan vi kontrastera denna franchise med ett av Valves absolut bästa bidrag, nämligen Left 4 Dead 2. Spelet tog ett helt nytt grepp om genren, där de levande döda nu framträdde i massor och de var ännu mer dödligare än tidigare givet att de alla blivit intresserade av löpning (av någon outgrundlig anledning)... 

Det skulle dock visa sig att andra typer av zombie-relaterade spel skulle börja dominera... När Dying Light lanserades blev det uppenbart att Parkour gör sig fantastiskt bra att kombinera med de levande döda... Med en natt och dagcykel förändras förutsättningarna snabbt där mörkret introducerade nya ännu mer brutala fiender...

Efter succeen med zombie-läget i diverse Call of duty-spel tog Rebellion sig an utmaningen att introducera zombies i sin Sniper-Elite franchise... Ett koncept som trots upprepning stundom är enormt underhållande... Man tröttnar aldrig på att skjuta de levande döda på avstånd!

Ett annat fantastiskt exempel på de levande döda... Eller, infekterade är i spelet The Last of us... En dramaturgisk briljant berättelse om två livsöden kombineras med en postapokalyptisk skådeplats där de levande döda (infekterade) tar sig olika uttryck... Fienden så som Clickers har kommit att bli enormt ikoniska... 

Även spelet Days Gone är ett fantastiskt exempel på hur de levande döda i massor är extremt effektfulla... Detta är enkom ett axplock av zombie-spel vilka jag uppskattar enormt... Men vad säger ni?

Vilket är tidernas bästa zombiespel?

Filmatisering av spel?

Skrivet av C-Virus90 den 24 februari 2024 kl 16:16

I dagens blogginlägg tänkte jag snacka filmatisering av spel... Vi kan väl börja med det mest uppenbara... Jag skulle gärna se en filmatisering av Halo: Combat Evolved. 

Spelet är som gjort för stora bioduken. Tänk er en film med brutal budget och fantastisk casting, fenomenala scener med många genomtänkta praktiska effekter och med den klassiska musiken från spelet! Vad mer vill jag se på stora bioduken? Hmm, jo jag skulle såklart även vilja se det första Metal Gear Solid, gärna med en mörk och skitig ton. Det första Resident evil hade också suttit fint, även om tidigare försök lämnat en heeel del att önska! Vidare vill jag ha ett Metro 2033 med extrem budget, för att inte tala om ett Dead Space... 

Vad säger ni, vilket spel vill ni se som film?