Svenska
Blog
HQ
HQ
Konsten att skilja på djur #2

Konsten att skilja på djur #2

Skrivet av c0d0x den 30 december 2012 kl 12:40

Jag är verkligen bra på det här med att hålla bloggserier vid liv men jag lovade ju Antonfusk att göra det här så här kommer det: Konsten att skilja på leopard, gepard och jaguar.

Geparden är den som skiljer sig mest. Den är ett ganska konstigt kattdjur då den inte kan fälla in klorna och ser mer ut som en hund i kroppsformen. Den har runda helsvarta fläckar och känns lättast igen på dom svarta strecken som går från ögonen till munnen. Geparden väger melllan 30 och 50 kg och lever i Afrika

Leopardens fläckar är mörka ringar med ljust inuti, formen på fläckarna kan variera. oftast är fläckarna mindre runt huvudet. Leoparden väger 30-70 kg och lever i Afrika och Asien.

Jaguaren Är världens tredje största kattdjur och brukar väga 40-120 kg, man har dock hittat jaguarer som väger så mycket som 160 kg. Jaguaren har precis som leoparden mörka ringar med ljust inuti men har också ofta en till svart fläck inuti ringen. Jaguaren lever i central och sydamerika.

Wreck-it Ralph: Musiken

Skrivet av c0d0x den 21 september 2012 kl 18:03

det här blir ett kort inlägg. var många år sen jag var så sugen på en Disney-film som jag är på Wreck-it Ralph. Idag läste jag dock något som fick suget att minska rejält, nämligen att Skrillex ska göra musiken till filmen, vem som helst hade varit bättre och jag står verkligen inte ut med oljudet. Kunde dom inte ha tagit någon riktig musiker istället.

läste för övrigt också att filmens svenska titel kommer att vara Röjar-Ralf. Först Pixars Modig och nu det här, Det blir verkligen bara värre och värre

jävla tå

Skrivet av c0d0x den 13 augusti 2012 kl 19:49

Hade planerat att komma igång och springa regelbundet den här veckan. Igår var jag ute och promenerade i skogen med min hund. Såhär års promenerar jag oftast barfota och under min promenad så råkar jag slå in foten i en sten och slår upp ett rejält sår i stortån, nu kan jag knappt ha på mig skor och ännu mindre springa. Varför ska man alltid skada sig när man som minst vill det?