Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Hockeyallsvenskan: 2017-18: Tabellen efter omg. 10

Skrivet av cooltedan den 19 oktober 2017 kl 19:03
This post is tagged as: Hockeyallsvenskan, Tabellplacering

Nu har vi kommit runt 1/5-del på serien och måste säga att den är väldig jämn och rolig. Alla lag kan vinna mot alla, både borta och hemma. Här är lite punkter som jag vill ta upp:

Skrällen: Att Almtuna ska ligga uppe i toppen trodde jag verkligen inte. Vinst med 0-1 mot Leksand och spöa oss trojaner med 0-4 har de 2 bra målvakter.

Floppen: Det måste jag faktiskt säga Leksand. De har själva sagt att de har bättre lag i år än förra året. Ändå bara 11a med 11 poäng..

Hemmalaget: Pantern med endast 1 förlust på 6 matcher är seriens bästa hemmalag. Men kan tyvärr inte säga desamma om publiken. Publiksnitt; 714 pers.

Själv har jag varit live på plats vid 9 av Trojas 10 matcher. Endast Leksand borta var jag hemma. Vill ge liten sammanfattning om de 4 matcherna jag besökt hittills.

Västervik: Seriepremiär, iskallt och skitmatch!
Pris: 100kr
Halva potten: 860kr
Wifi: Nej
Betyg: 2 av 5 (Kallt, och dålig sikt mot målet längst bort)

Modo: Resan jag aldrig glömmer, missade tyvärr 7 första minuterna + 4 mål.
Pris: ? (Vakterna kom och visade oss vägen till bortastå innan vi han köpa biljetter)
Halva potten: 8640kr
Wifi: Ja
Betyg: 5 av 5 (Ligger jättefint vid vattnet, stor bortasektion, högt upp)

Pantern: Helt ok hall, men saknar ståplats
Pris: 100kr
Halva potten: Missade detta (om de nu säljer det)
Wifi: Nej
Betyg: 2 av 5 (Stor, men dåligt sikt, lagen anfaller mot "fel" sida, bara sittplatser)

Tingsryd: Derby i gamla Dackehallen
Pris: 100kr
Halva potten: 15 100kr
Wifi: Nej
Betyg: 3 av 5 (Kall, och lite svårt att se, men stämningen är inget fel på)

Den långa hockeyresan! *ModoAway* 192 mil

Skrivet av cooltedan den 10 oktober 2017 kl 17:51
This post is tagged as: Hockeyallsvenskan, Bortamatch

192 mil
17h i tåg
4 hamburgare
53 min hockey
2 varmkorvar med bröd

Ja, dettta är en kort sammanfattning om helgens (7-8 okt) resa som var 37h lång och gick från Ljungby - Örnsköldsvik. Resan bokades då när schemat visade att matchen skulle börja så sent som 21.00. Jag som har åkt mot stockholmstrakten som längst (43 mil enkel resa) tänkte att detta var ett bra tillfälle att passa på boka tåg och boende.

Tåget skulle anlända kl 17:57 så vi skulle ha bra tid på oss att lära känna staden innan matchen skulle börja, men tyvärr blev det inte så. Matchen flyttades fram till 18.00. Modo var snälla och hade fixat en buss som hämtade oss utanför stationen och körde oss till arenan.

Vi han inte mycket mer sätta oss i bussen innan det blev 1-0 till modo, men någon minut senare kvitterade Troja till 1-1. Väl framme vid arenan letade vi reda på vakterna som skulle leda oss till bortastå. Då passade Modo göra 2-1, och glädjen dog liiite. Det kändes som vi gick runt hela hallen, upp för trappor men till slut kom vi fram och i perfekt tillfälle. Troja kvitterade på nytt, 2-2. Då hade det gått 7 min av matchen...

Måste säga att Fjälrävens center kan vara den finaste hockeyarenorna jag varit på. Bortastå är både stor och man ser hela rinken utan problem. Tyvärr var det inte så många på plats: 3453 personer.
Sen ligger arenan väldigt fint vid vattnet oxå.

Matchen i sig slutade 5-3 till Modo då sista målet kom i tom kasse. Jag hade inga krav på poäng, men ville bara inte de skulle bli helt utspelade, vilket jag tycker Troja gjorde det bra!
Halva potten blev "bara" 8360kr. Det kanske låter mycket men går man på Trojas hemmamatcher som snittar runt 2000 pers, är halva potten +10.000.

Hemresan var lung. Hoppade på tåget i Ö-vik kl 10, och steg av i Alvesta 19.30.
Match imorn, och en planerad resa till Malmö på fredag för kolla på Troja borta mot Pantern.

Vilken är eran längsta supporter-resa ni har gjort?

Skräpmatens år: September

Skrivet av cooltedan den 3 oktober 2017 kl 17:48
This post is tagged as: Skräpmatens år

Oj oj oj vad tiden går. Redan oktober! Hockeysäsongen har börjat på allvar, och så med hamburgarna börja att ättas mer av. "Rekordet" denna månaden blev: Hamburgartallrik på fredag lunch, Big king på kvällen och Calzone på lördagen.

Då ska vi se, Här är Septembers menu:

Burger king
Big king: 1
Troja meal (Whopper med plusmenu): 1

Max
Grand de lux Frisco hot melt: 1

Billy
Original: 4

Pizza: (Calzone) 6 (Totalt på 4 olika ställen)
Hamburgartallrik: 3

Med Troja meal kupongerna jag få när jag kolla på matcherna kommer jag att besöka Burger king ofta under höst-vinter-vår, då man få en plusmenu värd 95kr för endast 59kr!

Tyvärr så cp:ar telefonen så jag kan inte lägga upp någon bild på Twitter, och därav inte ladda upp den här. Så det få blir en Google-bild på Frisco hot melt istället. Annars hade det varit en bil på en pizza för en gångs skull.. Bättre lycka nästa månad.

Hockeyallsvenskan 2017-18: Tabellen efter omg. 3

Skrivet av cooltedan den 28 september 2017 kl 18:47
This post is tagged as: Hockeyallsvenskan, Tabellplacering

Yes!! Nu har serien brakat igång på riktigt, och det är 2 topplag i topp. Modo och AIK. Både 2 är obesegrade. Så vad kan man säga om denna serie som bara är 3 matcher gammal...

¤Ett lag som fortfarande har 0 poäng: SSK - Som har -8 i målskillnad.

¤3 lag hade under 2000 i premiären: Pantern (632) , Västervik (1346) och Tingsryd (1751).
Västerviks Halva potten kan nog vara ett av de lägsta jag sett. (Då har jag varit i rätt många Hockeyettan matcher de senaste 3 åren. Bara 860kr!!

¤Troja på rätt sida sträcket! Detta är ingen dans på rosor, som nykomlingar få vi vara glada att hålla sig kvar, vilket vi gör (än så länge).

Något som Troja leder i är just nu tacklingsligan. Det är backen Daniel "trucken" Karlsson som har 15 tacklingar medan leksandspelaren Patrik Norén är 2a med 10st.

Vad tycker ni om starten, eller är det SHL ni följer mest? Eller rent av en annan sport?

Jag och Ps4 fira 3 år tillsammans.

Skrivet av cooltedan den 24 september 2017 kl 10:57

Eller ska man vara 100% korrekt så är det 3 år 1 dag. Men låt oss ta det från början... 23 September 2014. Det är tisdag och Elgiganten ska har premiär i Ljungby. Jag jobbade under den tiden natt vilket var perfekt.

De skulle öppna portarna kl 8.00, men jag och en kompis bestämde oss för att vara där lite tidigare... Först av alla stod vi i kön redan kl 7.00. Kallt var det med. När det var runt 10 min innan de slog upp dörrarna kom lokaltidningen och intervjuade oss: https://www.smalanningen.se/article/elgiganten-slog-upp-portarna/

Elgiganten hade ett väldigt bra erbjudande på Ps4an. 2990kr och vid detta tillfälle var de billigaste på runt 3600. Men det tog lång tid innan jag verkligen var 100% bestämd. Men för att inte bli av med denna chans tog jag tag på en låda och sedan gick runt i butiken. 43 minuter senare ställer jag mig i kassan med Ps4 500 GB och Infamous: First light.

Men vad jag hade hört så var det bäst om man spelade igenom Infamous: Second son innan first light.. Jag som inte har så bråttom och hade massa ps3-spel som skulle spelas igenom fick låta min helt nya konsol ligga i kartongen.
Fram till 30e december, då jag köpte Second son på GAME i Växjö. Då tog jag upp den och gjorde alla installationer. Första trofén intogs 11 Januari 2015

Nu, 3 år senare har jag 16 Ps4-spel, och har 6-7 spel som jag ser fram emot att köpa!

Grattis, och känn dig välkommen till familjen!!