Svenska
Blog

Fira 8 år med Spotify idag!

Skrivet av cooltedan den 8 juni 2018 kl 21:38

Den 8 Juni 2010 hände något som förändrade mitt liv... Eller inte riktigt.

Spotify hade funnits ett tag, och första gången jag hörde talas om just Spotify var på Jesper.nu, där jag fick frågan om jag visste vad det var. Jag hade noll koll, då förklarade han att det var ett program där man kan söka på vilken musik man vill och sedan lyssna på den, skapa egna spellistor osv...

Det tog ändå 1 år innan jag själv skapade ett konto. Spotify Open som det hette på den tiden. Då det även begränsat till 20h/månad. Det var aldrig någon risk att all tid blev förbrukad, även om jag försökte. Oftas fylldes timmarna redan efter 20-25 dagar, vilket jag inte klagade på.

Det fanns en mycket bra funktion på "äldre spotify" där man kunde söka bland alla spellistor ifall man hade en viss låt. Nu tro jag man måste spara (bocka) låten för att kolla, och det blir inte riiiktigt samma sak. Men den bästa tillägget i mitt tycke var texterna som man kunde få på de flesta låtarna. Några var mycket bra, andra texter var bara värdelöst. Där läste jag ofta texterna, så man fattade mer vad de sjöng, hehe... Tråkigt att det försvann.

Det har blivit många tillagda och borttagna låtar genom åren, ibland har man fått dubletter från 2 olika album, medan vissa låtar existera inte längre.

6 månader senare bestämde jag mig för att skapa "underlistor". Då det skulle bli lättare att bara vilja lyssna på t.ex Rock, eller kanske bara svenska låtar, eller varför inte Blandat med musik på alla olika språk.

Fira 8 år med Spotify idag!

I skrivande stund har jag 1855 låtar i min huvudlista. Den är ständigt på uppdatering!

HQ